VadeVi
Últims dies per inscriure vermuts als Premis Vinari
  • CA

Queden poques hores per finalitzar el període d’inscripcions als Premis Vinari dels vermuts catalans. El concurs que premia les millors referències de Catalunya celebra enguany la novena edició amb l’objectiu intacte de continuar visibilitzant la qualitat d’una producció vermutera que segueix creixent arreu del territori català.

Enguany, entre les novetats del certamen hi ha la incorporació d’una nova categoria que premiarà la millor experiència de ‘vermuterisme‘, és a dir, aquella activitat destacada de turisme vinculada al producte i a la seva elaboració. Aquest reconeixement se sumarà a les categories que tradicionalment s’han premiat en aquest concurs, i que són:

  • Vermuts Blancs
  • Vermuts Negres
  • Vermuts Reserva
  • Altres estils de vermuts, que dona cabuda a vermuts daurats, taronges i rosats, secs o extra-dry blancs o negres, i altres vermuts que no s’escaiguin en les categories tradicionals.

Als Vinari de vermuts hi poden presentar mostres elaboradors particulars, cooperatives o unions de cooperatives vitivinícoles, així com agrupacions de productors o propietaris de marques de vermut. És imprescindible, això sí, que les ampolles que entrin a certamen estiguin en el circuit comercial, com a mínim des del moment en què es facin públics els resultats del concurs, que portin l’etiqueta de comercialització i compleixin amb els requisits legals sobre el tipus d’informació que contingui.

Premis Vinari dels vermuts catalans 2022
Tots els guardonats als Premis Vinari dels vermuts catalans 2022 | Jordi Play

Els guanyadors, el 17 de març

Un cop formalitzada la inscripció a través del registre de projecte i complementació del formulari sobre el producte, es demana fer arribar sis ampolles per marca inscrita a l’adreça passeig de Gràcia 16, 1r 3a de Barcelona abans del dia 20 de febrer. Amb tots els productes participants, s’organitzarà la jornada de tast el dilluns 27 de febrer a l’Estació Enològica de Reus durant la qual es decidiran els guanyadors de l’any, que es faran públics el dia 17 de març en un acte a la Llotja de la Cambra de la capital del Baix Camp.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans premien amb medalles d’or, plata i bronze els millors de cada categoria, i s’atorga el Gran Or al producte que obté la millor puntuació del concurs. Un any més es premien categories especials com el millor vermut per còctels, la millor etiqueta o la millor vermuteria.

Premis Vinari dels vermuts catalans 2022
L’acte de lliurament dels guardons de l’any passat es va fer a Vermuts Rofes de Reus | Foto: Jordi Play

Nou edicions fent de Reus la capital del vermut

Per a més informació i detalls, podeu consultar aquí les bases del concurs; i en aquest enllaç dirigir-vos directament al sistema d’inscripcions. Els Premis Vinari dels vermuts són possibles gràcies al suport de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció i de la col·laboració de Gràfiques VARIAS, Eurselecció Riedel i Sanmy.

Més notícies
Ampolles guardonades amb Gran Or a la vuitena edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans (2022) | Jordi Play
Llistat dels millors vermuts catalans
Comparteix
Aquest divendres 1 de juliol s'han donat a conèixer els productes guardonats als Premis Vinari en un acte a Vermuts Rofes de Reus
Al mes de maig Palamós va acollir una jornada de tast del concurs de vermuts | Foto: E.V.
Dissabte 1 d’octubre, fira de vermuts dels Premis Vinari a Palamós
Comparteix
La localitat presenta un mes ple d'activitats vinculats amb l'enogastronomia i productes locals
Got de vermut amb taronja | Gaby Yerden Unsplash
Cinc vermuts de somni per l’aperitiu de diumenge
Comparteix
Són productes premiats als concurs dels Premis Vinari d'aquest 2022

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa