VadeVi
Comença la vuitena edició dels Premis Vinari dels vermuts 2022
  • CA

Reus exercirà un cop més de capital dels vermuts fent de seu oficial de diversos actes dels Premis Vinari, el concurs que anualment premia els millors vins aromatitzats amb herbes d’arreu del país. Enguany, se celebra la vuitena edició d’una competició que ha anat consolidant-se, a mirall d’un sector, el vermuter, cada cop més referent dins i fora de Catalunya. 

El concurs manté enguany el format que combina l’avaluació professional amb les votacions populars que es duen a terme des d’aquest mes de maig en diversos municipis catalans. 

Tast de vermuts dels Vinari 2021 a Palamós | E.B
Tast de vermuts dels Vinari 2021 a Palamós | E.B

De fet, l’estrena del sistema de vot popular tindrà lloc aquest diumenge 8 de maig a Palamós. Les persones que vulguin participar-hi, poden apropar-se al Passeig del Mar entre les 11h i les 14h del migdia i podran tastar a cegues -com ho faran també els professionals- i posar nota als vermuts que enguany competeixen a certamen.

Precisament el tast amb sommeliers, enòlegs o periodistes professionals es farà el dilluns dia 16 de maig a la Casa Navàs de Reus; i els resultats d’aquestes dues jornades se sumaran als obtinguts a Cambrils (22 de maig), Mercat de Sant Pere de Terrassa (28 de maig); Mercat de la Independència de Terrassa (11 de juny) i El Masnou (data pendent de confirmar). 

Els vermuts guanyadors de l’any es donaran a conèixer el dia 1 de juliol en el marc d’una gala que també tindrà lloc a la ciutat de Reus. Les categories en què competeixen els vermuts són: tradicionals blancs, tradicionals rojos o negres, tradicionals reserva, i altres estils de vermuts, que inclouen els daurats, taronges, rosats, secs i extra-dry blancs o negres. 

Els Premis Vinari dels vermuts catalans van néixer l’any 2014 amb la inquietud de revaloritzar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint múltiples fórmules i estils. Organitzats pel diari Vadevi, la vuitena edició del concurs compta amb el suport de Reus Promoció i amb el suport i patrocini dels Ajuntaments de Palamós, El Masnou, Cambrils, els Mercats de Terrassa, i també la col·laboració de Sanmy-Geiser, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Riedel Euroselecció, Gràfiques Varias, Patates Piqué, Pulltex, el Club del Bàrman de Catalunya i les Associacions Catalanes de Sommeliers i Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa