VadeVi
A la venda una col·lecció de vins antics de més de 3000 ampolles
  • CA

“He tastat fins a l’any 55. Més antic no he gosat”, diu rient Francesc Belmonte, de 71 anys, propietari d’una col·lecció de vins de prop de 3000 ampolles que ara ha posat a la venda. Té alguna joia de 1910, una altra de 1925 i la resta són una mica més modernes, dels 40, 50, 60 i 70.

Francesc Belmonte a casa seva Terrassa on té la col·lecció. MRF

“És una col·lecció molt especial per a mi i voldria que tingués continuïtat però en el seu conjunt, perquè són molts anys per a fer-la així de gran”, assegura.

Era l’any 78 quan un amic li va oferir comprar la botiga del seu avi. “Em vaig mirar la butxaca i vaig dir, vinga va. I al soterrani hi havia uns vins antiquíssims i des d’aleshores n’he anat incorporant més, n’he tret alguns, alguns els he regalat i d’altres me’ls he begut”.

Bach Extríssimo de 1965. MRF

Francesc Belmonte és un apassionat del vi, i la “col·lecció” que té per a consum, podríem dir-ne domèstic, és també important. Ara bé, assegura que tenir al seu abanst vins tan antics li ha obert portes per fer negocis per exemple. “Quan m’havia de trobar amb algú amb qui volia quedar bé intentava esbrinar quin any havia nascut o l’any de naixement dels fills o de la dona i li portava un vi del mateix any, i això feia molta il·lusió. Sempre quedaven impresionats”, assegura.

I en l’àmbit personal, diu que fent el mateix, buscant una ampolla que coincidís amb l’any de naixement d’algú també li ha servit per reforçar vincles.

“Ara bé, sempre hi ha qui no ho valora perquè la majoria d’aquests vins no són per beure i a més estan plens de pols de tots aquests anys i clar si no saps què és, no t’ho pots beure i a més està brut…” diu amb ironia.

MRF

Una part important dels vins, els més antics estan col·locats en prestatges, en un espai fet expressament i ordenats per anyades.

MRF

La resta de vins estan conservats en les seves capses originals, i s’ha de dir que les capses en si mateixes ja serien objecte de col·leccionista.

MRF

MRF

Sigui com sigui, la voluntat de Francesc Belmonte és que algú que ho valori, que entengui que no és una col·lecció per beure, se la quedi i la faci més gran o si més no en tingui cura en conjunt, pel que és.

Per poder contactar amb Francesc Belmonte ho podeu fer a través del correu [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa