VadeVi
Clos dels Guarans recupera la malvasia vermella de Sitges
  • CA
Jordi Raventós, enòleg i responsable del nou projecte vitivinícola de Clos dels Guarans.
Jordi Raventós, enòleg i responsable del nou projecte vitivinícola de Clos dels Guarans. | Santi Borrell

!--akiadsense-->

El Penedès vitivinícola està vivint una transformació immensa cap a la seva identitat, cap als seus principis històrics, a la recerca de vins d’alta qualitat. Es podria escriure una història dels vins embotellats, de qualitat, del Penedès. Als anys 1970 encara predominava el vi comú, a doll. Hi havia pocs cellers al Penedès que embotellessin vins de qualitat. Els típics vins blancs del Penedès, de qualitat, embotellats, dels anys 1980, que partien del cupatge de vi base cava, van esdevenir un fracàs, presentats com un preludi del vi escumós. Acostumaven a ser vins verds, molt àcids, que no es vinificaven de forma correcta. La vinya tampoc es cultivava de forma correcta, ja que el gran objectiu era el rendiment. La complexitat del Penedès és immensa. No la podem oblidar. La DO Penedès cohabita amb la DO Cava i la DO Catalunya. És a dir, existeixen tres DO. I només una porta el nom del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa