VadeVi
Els webs imprescindibles per fer enoturisme a Catalunya
  • CA

Aquest diumenge se celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme i Catalunya és capdavantera en el turisme del vi. És per això que recollim les principals webs a través de les quals es poden trobar activitats per a tots els gustos, per a totes les butxaques i per tot el territori.

Denominació d’Origen Penedès

És el principal destí enoturístic de l’Estat. La comarca és un dels principals punts productors de vi a casa nostra i en paral·lel amb l’activitat vitivinícola, els cellers s’han adaptat per oferir propostes turístiques tradicionals, però també innovadores.

Aquí destaquem dues webs. Enoturisme Penedès, on hi trobareu per dies, i per activitats, les diferents propostes i La Carretera del Vi, que ofereix al turista la possibilitat de fer un trajecte visitant diferents cellers adherits a aquesta iniciativa. En la que per cert es pot fer el recorregut amb vehicles de Nissan elèctric, pel que es converteix en una ruta sostenible.

La carretera del vi, premi Experiències i innovació

!–akiadsense–>

Denominació d’Origen Qualificada Priorat i Denominació d’Origen Montsant

La comarca del Priorat (la circumscripció administrativa) engloba dues denominacions d’origen protegides: la DOQ Priorat i la DO Montsant. És per això que tot i que el web es diu Priorat Enoturisme, també hi trobareu totes les activitats que fan els cellers de la DO Montsant. No us confongueu.

Vilella Alta

!–akiadsense–>

En la mateix línia a Turisme del Priorat també es recullen per exemple, la Ruta dels Cellers i a més aquí hi trobareu allotjaments i restaurants que us poden ajudar a completar la visita a la zona.

Denominació d’Origen Alella

És de les denominacions més petites i és la que està més a prop de Barcelona. I la viticultura ecològica és la tònica dominant als 8 cellers que la conformen.

Panoràmica de les vinyes del celler Alta Alella

!–akiadsense–>

Trobareu tota la informació en relació al turisme i el vi aquí.

Denominació d’Origen Empordà

És la DO més turística més enllà del vi. La Costa Brava és un reclam pel visitants, però en els darrers temps ja són molts els que s’acosten a aquesta zona per gaudir del vi i per això mateix els cellers han diversificat la seva oferta.

Hi trobareu totes les activitats recollides al web de Costa Brava Turisme i també al web de la DO.

|

!–akiadsense–>

Denominació d’Origen Costers del Segre

Fa temps que els vins d’aquesta denominació despunten i s’han donat a conèixer amb tota la seva esplendor, però el que potser no és tan coneguda és la seva oferta enoturística. Amb dos atractius especials: els cellers centaris i els vins d’alçada.

|

!–akiadsense–>

Tota la informació la recull el web de la Ruta del Vi de Lleida

Denominació d’Origen Cava

En aquest cas, la DO Cava no és una denominació catalana, administrativament, tot i que un 90% dels cellers i la producció sí que ho és. Així podeu trobar vins sota l’ampara d’aquesta DO a Extremadura, o a l’Aragó o a La Rioja. Ara bé, el gruix de cellers són a Catalunya i més concretament a Sant Sadurní, bressol del cava.

Una de les activitats de la Verema del Cava

!–akiadsense–>

Al web d’Enoturisme del Penedès hi ha un apartat específic sobre activitats relacionades amb aquests escumosos i també al web del consell regulador a l’apartat d’enoturisme.

Denominació d’Origen Pla de Bages

Tot i que l’activitat industrial va desplaçar l’activitat agrícola, el Pla de Bages encara conserva vestigis d’un passat vitivinícola esplendorós. És per això que a més de les propostes diverses que ofereixen la quinzena de cellers de la comarca, una de les singularitats són les construccions de pedra seca que des de fa uns anys s’estan recuperant.

|

!–akiadsense–>

Tota la informació la recullen els portals turístics de Bages turisme i Manresa Turisme.

Denominació d’Origen Conca de Barberà

El passat medieval i el vi del present es donen la mà en aquesta denominació d’origen. Als webs de la mateixa DO i al de la Conca Turisme es detallen les propostes que fan els cellers que permeten entre d’altres gaudir d’un paisatge únic en el que les extensions de vinya són les protagonistes.

|

!–akiadsense–>

Denominació d’Origen Tarragona

L’imperi Romà i el vi de Tarragona van anar de la mà i d’aquella època no en queden només els vestigis arquitectònics sinó també un munt de cellers internacionalment competitius.

Amfiteatre romà de Tarragona

!–akiadsense–>

Així amb el reclam històric però també del present vitivinícola de la zona al web de la denominació d’origen hi trobareu tot de propostes.

Denominació d’Origen Terra Alta

És una comarca petita, de només 10.000 habitants però hi ha registrats 48 cellers. Malgrat no tots tenen oferta enoturística, ja són molts el que aposten per donar a conèixer el vi a través d’activitats a l’abast de tothom.

Les trobareu al web de la DO i també al web de l’Oficina de Turisme.

!–akiadsense–>

Denominació d’Origen Catalunya

És la més peculiar de totes les denominacions catalanes per la seva disposició geogràfica. No està circumscrita a un territori conjunt sinó que la trobem dispersa arreu de Catalunya. Ara bé, no per això l’activitat enoturística és menor.

En trobareu un recull a través del web de la DO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa