“No volíem tenir un vi, volíem fer un vi” diuen Els Amics de les Arts, i per això han participar en tot el procés d’un cava, que es diu La Taula Petita elaborat amb el mètide ancestral, amb la varietat macabeu i sense sulfits ni additius. Un projecte que neix amb el celler Alta Alella i amb la plataforma wineissocial.

En aquest vídeo podeu veure com es va fer.

Un altre grup musical català, que té un projetce vitivinícola és Mishima. El projecte es diu Estones de Mishima i ja han fet un vi negre i un blanc: Set tota la vida i Vine. Els dos amb títol de cançó. En aquest cas també i fruit de l’amistat entre David Carabén de Mishima i Sergi Montalà del celler Estones, els músics han entrat a la vinya i al celler.

El celler La Vinyeta de l’Empordàva treure l’estiu passat un vi que es diu Bona nit malparits per commemorar el 30è aniversari de Sopa de Cabra i al Montsant, al celler Vinyes Domènech fan un vi que es diu Boig per tu, tot recordant la cançó de Sau.

Aquestes serien les intervencions més tangencials en el món del vi, però sense sortir de casa n’hi ha d’altres i n’hi ha hagut d’altres amb una implicació molt més gran.

És el cas de Joan Manel Serrat i Josep Maria Mainat i Toni Cruz (de la Trinca) que en el seu moment van comprar un celler, els dos al Priorat i van elaborar. Però l’aventura es va acabar al cap d’un anys i en ambdos casos, tan el celler Mas Perinet om el celler Laurona es van vendre.

El famós que encara fa vi tot i que no en pren és Lluís Llach. Els anys 90 i amb un soci Enric Costa van crear un nou celler, el Vall Llach i des d’aleshores fan vi. De fet qui decidieix quan es fa la verema és el mateix cantant, tal i com explicava a Catalunya ràdio l’enòleg i copropietari actual Albert Costa.

Els futbolistes també hi tenen a dir i Andrés Iniesta té el seu propi celler també a Fuentealbilla, a Albacete. Leo Messi, tot i que no l’elabora dona la imatgi a un vi que es fa a Mendoza, a Argentina.

Famosos al món

Però no és només a casa nostra que artistes de diferents disciplines fan vi.

A l’Estat espanyol, Bertín Osborne també va tenir un celler a la Rioja però al cap d’un temps el va vendre, tot i que continua implicat en altres projectes empresarials del món del vi. Antonio Banderas es va incorporar com a soci a Anta Banderas un celler de Ribera del Duero. També a Ribera de Duero, Imanol Àrias és soci minoritari d’un celler. I el dissenyador Roberto Verino va provar de fer vi a Galícia.

A França Gerard Depardié a Anjou té un chateau com no podia ser d’una altra manera i Angelina Jolie i Brad Pitt van elaborar un rosat provençals, un projecte que que no sabem si continuarà després de la seva separació.

A Itàlia el cantant Sting té el seu propi celler a La Toscana i Bon Dylan, tot i que no va participar en la seva elaboració va posar nom i va crear l’etiqueta d’un vi italià.

Als Estats Units, Madonna fa vi a Michigan i el director de cinema Francis Ford Coppola té un celler molt exitós a Napa Valley. També a Califòrnia l’actriu Drew Barrimorre hi té un celler.

En aquesta llista hi podríem afegir Cliff Richards, Dan Akroyd o Emilio Estevez que d’una manera o una altra s’han vinculat al món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa