Hi ha persones que senten vertadera passió per les coses que fan. I en molts casos, no només es conformen en abocar-hi hores i ganes, sinó que busquen perfils amb interessos similars per a convertir projectes en un gaudi compartit.

Bernat Voraviu és sommelier i actualment treballa a Monvínic. Pili Sanmartin prové d’una família amb llarga tradició en vitivinicultura de la Terra Alta, el celler Bàrbara Forés, i és gran apassionada de la poesia. Pol Onyate és pianista format al Conservatori del Liceu.

De la suma de les inquietuds d’aquestes tres persones ha sorgit el projecte “Vi-sions”, un espectacle que combina un tast de vins amb versos de poesia i notes musicals. El projecte es va presentar en públic a principis de gener a l’espai Wine Culture de Barcelona (c/ Almogàvers 120A).

El sommelier Bernat Voraviu

“>

“Vi-sions és un viatge per les emocions, un món de sensacions, projeccions i llums que ens farà descobrir el vi d’una forma única i irrepetible”, diuen en la presentació de l’espectacle. I un dels seus creadors, Bernat Voraviu, n’explica l’origen: “Vam començar per divertir-nos. Jugàvem i gaudíem del que anàvem creant fins que vam pensar que seria bonic compartir-ho amb altra gent, així que vaig contactar la Pili, li vaig demanar que portés poesia i vaig posar-me a fer un guió”, comenta.

“Personalment hi vaig posar tot el que m’evoca el vi, no sé si pensant prou en el públic, però buscant deslliurar-nos dels complexes que tenim respecte a aquest producte”, segueix Voraviu. “Aquest espectacle vol mostrar el vi tal com és. Despullar-lo i mostrar-lo en la seva màxima autenticitat i puresa”.

El primer espectacle es va estructurar en cinc actes, com si d’una òpera es tractés. L’origen, la infància, la rebel·lió, el renaixement i l’eternitat. I per cadascun d’aquests moments, un vi acompanyat de poesia. Per exemple, quan es referien a l’eternitat, es va oferir un tocai del 1993 mentre Sanmartín recitava l’Oda al Vino de Pablo Neruda:

VINO color de día,

vino color de noche,

vino con pies de púrpura

o sangre de topacio…

“>

“Busco vins que siguin bons i que emocionin, sense parlar d’anyada ni de productor. Volem que les persones s’emportin les sensacions i l’experiència que li aporta allò que conté la copa”, conclou Bernat Voraviu. De fet, ben aviat hi ha una nova oportunitat per gaudir d’aquesta experiència: diumenge vinent, 14 de febrer hi ha programat un espectacle que es presentarà amb novetats que caldrà descobrir en directe. Més informació i reserves, a través d’aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa