VadeVi
Els preus dels vins escumosos a les grans superfícies
  • CA
Els escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

Davant l’allau d’opinions que podem trobar als mitjans de comunicació i a les xarxes socials sobre els preu de venda dels escumosos, a Vadevi hem volgut saber quina és la realitat sobre aquests preus i per això hem visitat tot un seguit de grans superfícies per veure com tenien posicionats els vins escumosos.

Hem visitat Carrefour, Alcampo, Mercadona, Caprabo, Sorli-Discau, Dia, Aldi i Lidl i hem referenciat tots els vins escumosos (Caves, Clàssics Penedès, Corpinnat, Vins Escumosos de Qualitat de Denominacions d’Origen, etc.) que tenien a la venda prenent com a preu de venda al públic el que tenien en l’etiqueta del lineal, sense tenir en compte els preus de promoció (3×2, 2ª unitat al 50%, etc.). Els preus que apareixen en les taules i gràfics és amb l’IVA inclòs. El preu de cada referència que apareix en aquest article és el resultat de fer un promig entre tots els preus de venda de la referència en els vuit establiments visitats on el tenien a la venda. En total s’han referenciat 256 escumosos. És probable que hi manquin algunes de les referències que tenen habitualment a la venda, doncs als lineals hi havien ruptures de stock. Aquest estudi és una foto del dia que vàrem visitar els establiments i cal analitzar-lo tenint en compte aquesta circumstància.

D’aquest total de 256 referencies que formen la oferta d’escumosos a les vuit grans superfícies, les referencies per interval de preu de venda al públic és el següent:

Escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

Podem veure que hi ha fins a 7 referencies que es venen per sota de 2 euros, 21 referencies entre 2 i 3 euros i 30 referencies entre 3 i 4 euros. És a dir, un 37,11% del total de l’oferta de vins escumosos a les grans superfícies es troba a un preu de venda al públic per sota de 4 euros. Si tenim en compte l’efecte de l’IVA, que en el cas dels escumosos és del 21%, això significa que el 37,11% del total de l’oferta de vins escumosos s’està venent per sota de 3,30 euros. Aquesta dada és sense tenir en compte les promocions, i val a dir que força referencies d’aquest grup d’escumosos presenten en determinats moments de l’any promocions que fan que aquest preu pugui ser encara més reduït. Com es pot comprovar en les taules del final d’aquest article, en aquest grup s’hi troben la gran majoria d’escumosos de marca blanca o marques de distribució de les grans superfícies.

Una altra dada significativa és que aproximadament la mitat de l’oferta de vins escumosos en aquest canal, concretament el 53,91%, es ven per sota de 7 euros, que si tenim en compte l’efecte IVA, el preu de venda de la mitat dels escumosos és de 5,78 euros. El 83,59% dels escumosos estan per sota de 12 euros (9,92 sense IVA) i el preu mig de venda d’un escumós al mercat en aquest grup (el format pel 83,59% de l’oferta) és de 6 euros (4,95 sense IVA).

Escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

També es pot veure que l’interval de preu on hi ha més referencies, un total de 37, que representa el 14,45% de l’oferta, és entre 4 i 5 euros. Si treiem l’efecte de l’IVA, entre 3,30 i 4,13 euros.

Del treball de camp s’ha pogut constatar que cap d’aquestes grans superfícies distingeix entre Cava, Clàssic Penedès, Corpinnat, Conca del Riu Anoia o Escumosos de Qualitat de Denominació d’Origen o altres orígens espanyols. Totes les referencies conviuen en els lineals barrejades. En el millor dels cassos estan separades pel tipus d’escumós: semi sec, brut i brut nature. Si que és habitual trobar separats els xampanys i la resta d’escumosos europeus. Preguntats alguns empleats de la secció de vins d’aquests establiments sobre les diferencies entre Cava, Clàssic Penedès i Corpinnat, cal dir que no sabien del que els parlava.

Cal destacar que Carrefour és la gran superfície que té a la venda més referencies, incloent les dues que més sobta trobar en el canal d’alimentació, el Kripta d’Agustí Torelló Mata i el Reserva Particular de Recaredo.

Llistat de referencies i preus promig a les vuit gran superfícies visitades:

Escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

Escumosos a les grans superfícies

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa