
!--akiadsense-->
Cava 1+1=3 Brut Nature Reserva Blanc de Noirs
100% Pinot Noir
24 mesos de criança
Celler U més U Fan Tres (DO CAVA)
Preu aprox.: 16,95 euros
Tel.: 938974069
Mail: umesu@umesufan3.com
Web: https://umesufantres.com/ca/inici/
La pinot poir és la varietat de raïm negre emblemàtica de la regió francesa de la Borgonya i també una de les varietats, juntament amb el pinot meunier i el chardonnay, que formen la trilogia de les varietats amb les que s’elabora el champagne. És una varietat complicada de conrear i de vinificar sobretot en zones càlides. Els seus raïms de grans molt apretats la fan sensible a la podridura. Com a varietat per elaborar vins tranquils, a Catalunya és una varietat que no ha acabat de funcionar i els vins elaborats amb pinot noir no són cap meravella. Però per elaborar escumosos la cosa és un xic diferent. A l’Alt Penedès, diversos cellers sembla que han trobat la manera de domar aquesta varietat i fer-ne uns escumosos molt interessants això si, no s’ha de caure en el parany de comparar-los amb els champagnes. Un d’ells és el celler 1+1=3.
Aquest celler de Font Rubí creat l’any 2000 per Josep Antoni Bonell i Josep Piñol han fet de la pinot noir una varietat distintiva dels seus caves d’autor i que adquireix especial protagonisme en el seu cava Brut Nature Reserva Blanc de Noirs. Aquest cava s’elabora amb raïms de pinot noir provinents de la seva finca Mas Moló, situada a 400 metres d’alçada i que com la resta de finques del celler està certificada ecològica.
L’1+1=3 Blanc de Noirs és un cava que servit a la copa, en aquest cas una Riedel Veritas Champagne, presenta un color groc palla amb reflexos daurats. El seu carbònic és de bombolla petita i abundant. Net i clar.
En nas es mostra tímid i cal deixar passar uns instants per poder gaudir del seu conjunt aromàtic format per aromes de fruites confitades, amb cert record de pomes al forn, notes de magrana, tocs cítrics d’aranja i lleugers matisos balsàmics.
En boca és un cava ampli i expressiu. El carbònic, molt ben integrat, però ben present aterra a la llengua xiuxiuejant i li dona cremositat. Una magnífica acidesa li dona frescor i resta ben present en tot el pas de boca on les notes cítriques i afruitades estan acompanyades de tocs de pastisseria amb un final sec i delicadament amargós que li dona elegància.
Estem davant d’un cava eminentment gastronòmic que acompanyarà molt bé una gran varietat de plats, en especial els grans mariscs, llagosta, llamàntol, centollo, etc. També les grans cassoles marineres, suquets de peix, cim i tomba, arrossos caldosos,….