Berdié Amor Brut Reserva: ai, l’amor

Un cava rosat de color de pell de ceba pàl·lid, elaborat atípicament per mescla de raïm blanc -macabeu, xarel·lo i parellada- i un toc de garnatxa negra

Berdié Amor Brut Reserva

DO Cava

Pvp. Aprox. 11 €

Etiquetat en català

Tel. 902 800 229

Web: www.cavaberdie.com

Quan et penses que tot ja està inventat… és que t’estas fent gran. Aquesta reflexió un xic depriment em va venir al cap tastant el cava Amor al qual no tinc cap intenció de donar la culpa del meu estat anímic. Ans el contrari, he de reconèixer que unes copes d’Amor després, havia recuperat el bon humor.

I és que després d’haver d’abandonar precipitadament per compromisos familiars la presentació de l’espot nadalenc de caves Berdié a l’antiga fàbrica Moritz, encara no tenia una idea clara del que havia vist. Els responsables del celler, els germans Jovani, la Montsa, en Robert i en Sergi, van fer un xou poc convencional, d’aire americà, en que van parlar de sentiments, d’amistat i de moltes coses més que no vaig ser capaç de relacionar amb el vi. Com que quan vaig haver de marxar encara no s’havia tastat cap cava, me’n vaig endur una ampolla sota el braç, que un cop correctament refredada, és l’objecte d’aquest article.

I he de dir que aleshores, un cop destapada i correctament tastada l’ampolla, vaig començar a veure les coses una mica més clares. La família Jovani, els tres germans, el sogre, la xicota d’un, els amics de l’altre, formen un equip poc freqüent en el món del vi català, un equip que fa productes, caves, també poc freqüents. Si de primer moment la presentació i el nom del cava, Amor, em van semblar una mica xarons, he de reconèixer que el tast del producte em va fer canviar d’opinió. I com que l’enòleg del celler, en Pere Campos, també és part important de l’equip, hauré de reconèixer que el problema és meu, però que malgrat que, efectivament, m’estic fent gran, la feina ben feta i la il·lusió d’aquest equip, han estat capaços de sorprendre’m positivament i de fer-me veure que potser sí que s’ha de buscar una forma diferent de comunicar, més apropada a la gent jove, això sí, sempre que al darrera hi hagi un producte enològic impecable, com és el cas.

Per resumir: el cava Amor és un rosat de color de pell de ceba pàl·lid, elaborat atípicament per mescla de raïm blanc -macabeu, xarel·lo i parellada- i un toc de garnatxa negra i que té una criança de més de 15 mesos en ampolla. A les aromes hi ha un punt sorprenent de maduixa, acompanyat d’altres més sòbries de poma madura i de pa calent de la criança amb els llevats. A la boca és fresc, punyent, viu, jove, i malgrat tot, fi i elegant.

I fins i tot l’etiqueta i la càpsula de color rosa metal·litzat m’han acabat per semblar atractives.

Nou comentari