VadeVi
Cava Grandalla Brut Gran Reserva 2011, singular i delicat
CAVA GRANDALLA BRUT GRAN RESERVA 2011

!--akiadsense-->

CAVA GRANDALLA BRUT GRAN RESERVA 2011

45% Xarel.lo, 35% Parellada, 10% Chardonnay, 5% Pinot Noir

Degollat el 25 de febrer de 2019. 98 mesos de criança en ampolla

Caves Jaume Giró Giró (DO CAVA)

Preu aprox.: al voltant dels 22 euros

Etiquetat en català

Tel. 93 891 01 65

Mail: cavagiro@cavagiro.com

Web: http://cavagiro.com/ca/

L’ampolla del cava Grandalla és d’aquelles que en veure-la crida de seguida l’atenció. Té un detall que la fa molt singular i diferent de la gran majoria d’ampolles de cava: té una etiqueta d’estany. Aquesta etiqueta i la forma de l’ampolla que tampoc és la clàssica i el seu preu ja fan pensar que estem davant d’un cava premium.

El cava Grandalla l’elabora un dels cellers històrics de Sant Sadurní d’Anoia, les caves Jaume Giró Giró, fundat per Ramon Giró i Mata l’any 1926, tot i que l’elaboració de caves començaria unes dècades després. Aquest celler de filosofia artesanal i de petites produccions està ubicat al bell mig del poble de Sant Sadurní.

El nom d’aquest cava, Grandalla, es deu a una planta bulbosa que fa una flor blanca molt apreciada desde temps antics per ser molt perfumada.També coneguda com a Narcís dels Poetes, el Principat d’Andorra l’ha adoptat com a flor nacional.

Servit a la copa, en aquest cas una Riedel Veritas Champagne, presenta un color daurat intens que ja dona pistes de la seva llarga criança. Net i brillant, es pot apreciar un carbònic de bombolla molt petita i sinuosa.

Les primeres aromes que ens arriben per via nasal són notes terciàries, de llevats i de brioxeria procedents de la seva llarga criança, a continuació apareixen les fruites blanques molt madures, poma i pera, acompanyades de tocs fumats i ben acompanyades d’aromes florals, sobretot de flors blanques on hi reconeixem el gessamí. En evolució, a mesura que es va obrint van apareixent aromes d’espècies dolces.

En boca té una entrada suau encara que voluminosa amb un carbònic fonedís al contacte amb la llengua que li atorga una textura cremosa i una magnífica acidesa li dona frescor. El pas de boca està marcat per les aromes de fruites molt madures i les notes de la llarga criança, en especial les que ens evoquen els brioixos, sense perdre el record floral i unes delicades notes fumades a final de boca. El final és intens i molt llarg.

Com sol passar amb els caves de molt llarga criança, el dubte està en si gaudir-lo tot sol, opció especialment recomanada si sou uns amants enfervorits d’aquesta mena de caves, o de si acompanyar-lo amb algunes menges. Tot i que és un cava que pot acompanyar tota mena de plats, jo l’acompanyaria d’ostres, unes anxoves de mida 00, pernil ibèric de gla 100% raça ibèrica, un foie gras entier d’oca, un formatge Comté de 36 mesos i per acabar una coca de crema de la pastisseria Escribà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa