VadeVi
Claret de tardor 2013: parella de conveniència
  • CA

Claret de tardor 2013

DO Empordà

PVP Aprox. 6 €

Etiquetat en català

Distribuïdor: Vinaltis

Tel.: 934 673 575934 673 575

Web: www.vinaltis.es

Als que se suposa que en sabem alguna cosa de vins, sovint ens pregunten quin és el nostre vi preferit, el que més ens agrada. Quan m’ho pregunten a mi, invariablement contesto que depèn del dia, del moment i de la companyia. I que així com en el món de la parella se sol demanar fidelitat, en el cas dels vins es pot ser promiscu sense haver d’amagar-se’n.

Qui ens criticarà si dilluns decidim maridar-nos amb un rosat pel-roig, dimarts amb una copa rossa de vi blanc, dimecres amb un morenasso amb l’experiència acumulada pel pas del temps, reservar el dijous per a un altre moreno, aquest cop juvenil i fresc, i divendres volem apostar per la dolçor. El cap de setmana encara tindrem oportunitat de gaudir dissabte d’una relació tumultuosa i efervescent amb un cava, i el diumenge el podem dedicar a un vermut aromàtic i de dolçor compensada per un final amarg.

És per això, per aquesta diversitat d’oportunitats i de diferents moments per gaudir del vi, que hi ha vins per a cada moment. Concretament, a la fitxa tècnica d’aquest Claret de Tardor suggereixen que “és ideal per acompanyar carns a la graella, xai o cabrit rostit, magret d’ànec a la graella amb una reducció d’un vi dolç”, i potser pensen en la tardor per a menjar aquest plats i per això l’han batejat amb aquest nom. Però també es pot ampliar el període des de finals de l’hivern fins al març o principis d’abril, que és quan hi ha calçotades, i fins i tot allargar-li la vida tot l’estiu per acompanyar sardines a la brasa, això sí, fent passar l’ampolla una estona per la nevera per beure’s-el una mica fresc.

I és que es tracta d’un vi jove, que no ha passat per bóta, elaborat amb un cupatge dominat per la garnatxa amb una part de cabernet sauvignon. És de color de granat amb reflex de robí, transparent i d’intensitat més aviat baixa. A les aromes manté la frescor de la fruita vermella (què és, sinó el raïm negre?), amb matisos més complexos, de tinta xinesa, de magrana i notes especiades de pebre negre i nou moscada. A la boca té un cos lleuger, agradable i equilibrat, amb un punt d’acidesa refrescant. En tot cas, una bona parella de temporada, que no cal que ho sigui per tota la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa