Cossetània Gran Reserva Brut Nature 2007: com una catedral

El grup cooperatiu Castell d'Or entra a competir a la màxima categoria dels caves, la dels brut nature gran reserva

Cossetània Gran Reserva Brut Nature 2007

DO Cava

PVP Aprox. 11 €

Etiquetat en català

Tel. 938 905 385

Web: www.castelldor.com

Cossetània és una de les marques del grup Castell d’Or, format per nou cooperatives que elaboren i comercialitzen oli d’oliva i vins i caves a diverses DO catalanes. Aquest últim any aquest grup ha fet un esforç per modernitzar-se, tant pel que fa a l’etiquetatge, com pel que fa a la pròpia gamma dels productes que elaboren. De moment, el pas més ambiciós ha estat la presentació d’aquest Cossetània Gran Reserva Brut Nature 2007, que entra a competir a la màxima categoria dels caves, la dels brut nature gran reserva, els de més de trenta mesos de criança en ampolla. I a més a més, es presenta com a “vintage”, és a dir, com a cava d’anyada, que en aquest cas correspon a la collita del 2007.

Posats a demanar, només li faltaria dur a l’etiquetatge la data de desgorjat (com en diu tothom al món del cava) o degollament segons el DIEC. És clar que potser és injust exigir-li això a aquest cava quan d’altres que el dupliquen en preu tampoc no ho indiquen.

S’elabora amb un cupatge de les varietats tradicionals del cava, amb predomini del xarel·lo (50%), la que té més capacitat d’evolucionar favorablement amb les llargues criances, macabeu (30%) i parellada (20%), i madura un mínim de 36 mesos a les caves d’una de les anomenades “catedrals del vi”, el celler cooperatiu modernista de Vila-rodona, projectat el 1919 per l’arquitecte César Martinell.

El color és daurat intens, sense arribar a l’or vell. A les aromes hi ha una primera impressió cítrica i alhora dolça, de llimona confitada, que un cop a la boca dóna pas a sensacions aromàtiques més complexes, de fruita seca -nous i ametlla torrada- i també d’orellanes i taronja confitada. El pic és excel·lent, molt fi, persistent i poc agressiu i té un final en boca molt sec, però no assecant. Vaja, que se li ha encomanat la grandiositat de l’indret on l’elaboren: un cava com una catedral.

Nou comentari