Escumosos ancestrals, els vins més independents per celebrar la Diada

Molts podríeu estar d’acord amb mi que les celebracions sense bombolles són menys celebracions, ara bé tampoc val qualsevol tipus de bombolles. M’horroritza pensar en els que celebren el cap d’any brindant amb cervesa. Som país de bombolles i, si a molts ens costa poc trobar una excusa per obrir-ne una ampolla, els que no en són tan fans també n’obren una ampolla quan han de celebrar quelcom, encara que només sigui per no trencar una tradició ben arrelada a casa nostra.

Ben aviat viurem la Diada de l’onze de setembre, aquest any encara marcada per la pandèmia i totes les restriccions i mesures de seguretat que se’n deriven. Però això no ens ha d’impedir poder obrir i compartir encara que sigui només amb la nostra bombolla (valgui la redundància) una ampolla de vi escumós de qualitat, i perquè no, en comptes de triar un escumós de mètode tradicional (el de les dues fermentacions, aquell que molts el generalitzen com a cava) triar un escumós ancestral. Si no sabeu que és un escumós ancestral ho podreu saber fent click en aquest enllaç.

Possiblement els escumosos ancestrals siguin els escumosos més independents de tots els escumosos que es fan i des desfan. Una bona colla dels escumosos ancestrals que s’elaboren a Catalunya, i ja en són uns quants, no estan emparats per cap denominació d’origen. Aquest fet que per alguns és una avantatge i per altres un inconvenient, dona als elaboradors una llibertat d’elaboració que ha provocat que tinguem una riquesa d’escumosos ancestrals que obra tot un munt de possibilitats a l’hora de triar quin ens veurem. I gairebé tots tenen una qualitat més que suficient per fer-nos gaudir i alguns són autèntiques meravelles.

Així per celebrar aquesta Diada, si sou dels que la celebreu, us proposo una tria de cinc ancestrals que si no coneixeu que és un ancestral ho podreu descobrir i si ja en sou consumidors, us faran passar una bona estona. L’únic inconvenient és que potser algun us costarà una mica més de trobar que algun altra, però amb paciència i l’ajuda de Google, si voleu els podreu gaudir. Ah! I com que jo sóc dels que pensa que els escumosos ancestrals han de ser assequibles, els que he triat es troben tots dins del grup d’excel·lent relació qualitat preu.

Muscàndia Deliri Brut Escumós Ancestral

  • Elaborat amb Muscat i Sauvignon Blanc
  • Celler Muscàndia (Sant Sadurní d’Anoia, Alt Penedès)
  • PVP: 8,80 €

Ancestral 2020

  • Elaborat amb Cartoixà i Macabeu
  • Celler Dasca Vives
  • PVP: 9 €

Can Gallego Rosat Escumós Ancestral

  • Elaborat amb Xarel·lo, Macabeu i Sumoll
  • Celler Finca Can Gallego (Cabrera d’Anoia, Alt Penedès)
  • PVP: 10,50 €

Teulera Ancestral 2019

  • Elaborat amb montònega (parellada d’alçada) ecològica
  • Celler Mascancorrubí
  • PVP: 13,20 €

Esteve i Gibert Blanquet Escumós

  • Elaborat amb macabeu i “albarinyo”
  • Celler Esteve i Gibert (Subirats, Alt Penedès)
  • PVP: 13,20 €

Que tingueu una bona Diada!

Nou comentari