VadeVi
Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2004: El temps d’abans

[fitxatecnica]Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2004
DO Cava.
PVP Aprox. 35 €[/fitxatecnica]Sorprèn trobar-se un producte comercial fet amb el ritme pausat d’altres èpoques. A l’elaboració d’aquest cava tot es fa lentament, des de l’aixafat del raïm en una antiga premsa del 1900 fins el degollament, que ha de ser manual, ja que és dels pocs caves que encara fan la criança amb tap de suro, en lloc del tap metal·lic habitual.

A l’elaboració hi participa l’Antoni Gili, cap de viticultura de Freixenet, i fill i nét dels antics masovers de la Casa Sala. No és la seva feina: és un plaer i un honor poder participar en el naixement d’aquestes ampolles especials.

Quatre anys a la cava serveixen per encomanar la calma a les bombolles, que es desprenen amb mandra del fons de la copa per fondre’s al paladar amb un pessigolleig somort. Malgrat tot, a la boca el vi és ferm i sorprenentment viu i fresc, d’aromes torrades, de fruita seca i d’orellanes de préssec. I es resisteix a desaparèixer del paladar, però en tot cas, quan finalment ho fa, deixa en la memòria la imatge de les vinyes velles de xarel·lo i parellada de Sant Quintí de Mediona.


Del cava Freixenet Casa Sala se n’elaboren només vint mil ampolles FOTO: DAVID FERRAN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa