Garnatxa Beer: la cervesa més vínica

Com elaborar una cervesa representativa d'un indret tan lligat al món del vi com el Priorat?

Garnatxa Beer

Cervesa artesana amb garnatxa del Priorat

Etiquetada en català

PVP Aprox. 8-9 euros, ampolla de 66cl

Contacte: hola@prioratbeer.com

Web: www.prioratbeer.com

PrioratBeer&Co es va crear amb la intenció d’elaborar cervesa amb un toc de Priorat. L’element més representatiu del Priorat és el vi, i d’entre tots els vins, potser l’elaborat amb garnatxa, una varietat de raïm autòctona de l’indret.

Així que per dur aquest projecte a terme, els enòlegs Antoni Sànchez Ortiz i Santi Torrella es van posar en contacte amb el cerveser Josep Borrell, elaborador de la cervesa artesana Moska a Sarrià de Ter (Gironès) que ràpidament es va afegir a la iniciativa. L’equip el completen Carol van Waart a càrrec del disseny i Xavi Vaqué de la fotografia i la creació audiovisual.

El resultat és la Garnatxa Beer, una cervesa artesana d’estil Ale, amb dos mesos de criança en bóta de roure i una segona fermentació en ampolla -per a la que s’afegeix most de garnatxes velles de coster del Priorat- que li dóna l’escuma natural.

És una cervesa que evoluciona a l’ampolla, atès que conté els llevats de la fermentació. És de color d’ambre fosc, lleument ataronjada, i tèrbola. L’escuma és densa i persistent. Té aromes de torrat i també de most, de mel i d’avellana. A la boca és densa i consistent, amb un punt llaminer que compensa l’amargor, i un final fresc i agradable. Tota una troballa.

Nou comentari