VadeVi
Honor Brut Ecològic 2019, Gran Or 2021 al millor vi escumós jove dels Premis Vinari
  • CA

Honor Brut Ecològic 2019

Guanyar la medalla gran or en la categoria d’escumosos joves no és una fita gens senzilla. En aquesta mena de caves, els que tenen menys criança, és on fa més palès l’efecte del carbònic, que si no està ben aconseguit pot arribar a condicionar molt el tast. En totes les categories l’equilibri és un factor molt important, però en aquesta més, ja que és on s’aprecia més el conjunt gustatiu del vi base. En els escumosos més joves, la clau de l’èxit és l’harmonia entre el carbònic, l’acidesa i les aromes, sobretot les primàries.

El celler Jan Vidal és un projecte que va néixer de la il·lusió de dues famílies, la família Ventosa-Mañé i la família Vidal, per elaborar els seus vins i escumosos. Situats a Castellet i la Gornal, al sud de la comarca de l’Alt Penedès. Comercialitzen els seus elaborats amb les marques Honor i Vita Vivet. Presents en més de 20 països, exporten el 85% de la seva producció, tot i que també fan una forta aposta per estar presents al mercats locals i de proximitat. Comercialitzen els seus elaborats amb les marques Honor, Vita Vivet i Josep Ventosa; aquesta última per productes exclusius d’edicions limitades i ecològiques enfocades a la alta gastronomia.

L’Honor Brut Ecològic és un cava jove, de 12 mesos de criança, el que ara s’anomena cava de guarda, de cupatge clàssic, de tipus brut i certificat ecològic.

Servit a la copa es presenta amb un color groc palla amb reflexos verdosos, net i brillant i amb un abundant carbònic definit per les bombolles pròpies dels caves més joves que s’enfila en un rosari que acaba formant una densa corona persistent.

Intens, les seves aromes són franques i típiques dels caves de cupatge tradicional. Hi trobem aromes de poma verda, notes de flors blanques, subtils anisats i records d’ametlles crues, formant un conjunt molt harmònic.

En boca és equilibrat, amb un carbònic viu i ben present que juntament amb una excel·lent acidesa que li dona molta frescor. Pas de boca afruitat amb un final llarg i persistent.

És un excel·lent cava jove i polivalent que ens pot acompanyar molt bé durant l’aperitiu tota mena de tapes i platillos.

Aquest vi ha estat reconegut recentment amb el premi Gran Or en la categoria de vins escumosos joves dels Premis Vinari 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa