VadeVi
Juvé Camps Singular Brut Nature Gran Reserva 2016, elegant i gastronòmic
  • CA
J&C Singular

!–akiadsense–>

Juvé Camps Singular Brut Nature Gran Reserva 2016

100% xarel.lo ecològic

Criança mitja de 36 mesos en ampolla

Juvé & Camps (DO CAVA)

Preu aprox.: 19 euros

Tel.: 938 911 000

Mail: [email protected]

Web: https://www.juveycamps.com/

A les portes de les festes nadalenques Juve & Camps ha presentat el Singular, un nou cava monovarietal de xarel.lo ecològic, tipus brut nature -sense addició de sucres al degollament- i gran reserva, amb una criança mitja en ampolla de 36 mesos.

Aquest és el vuitè cava monovarietal d’aquest celler i el tercer elaborat només amb la varietat xarel.lo, després de l’Essential, que és un cava tipus brut reserva, amb una criança de 24 mesos i de La Capella, el cava de Paratge Qualificat, brut nature gran teserva amb una criança de 108 mesos.

El Singular s’elabora amb raïms de la varietat xarel.lo provinents de les seves finques d’Espiells i de Can Rius, totes elles certificades ecològiques.

És un cava de colo groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant. El carbònic és abundant i format per unes bombolles petites que formen una densa corona.

En nas és intens, franc i varietal. Hi destaquen les aromes de fruites blanques, de poma fresca madura, amb records de poma al forn i de fruites d’os també madures, préssec i albercoc, aromes anisades, de fonoll, tot plegat sobre un fons d’aromes terciàries, adquirides durant la criança, que ens recorden els llevats i la brioxeria.

En boca té una entrada amplia, on el seu carbònic és de tacte fonedís, donant-li textura cremosa. Una acidesa viva li dona frescor i l’estira en un pas de boca marcat pel conjunt aromàtic que ja trobàvem en nas, notes afruitades i anisades, tot i que ara s’accentuen més les aromes provinents de la criança, en especial la poma al forn i la brioxeria. Final sec, llarg i persistent.

El singular és un cava de marcat caràcter gastronòmic que per les seves característiques organolèptiques resulta molt versàtil i polivalent. El podem fer servir de principi a fi en qualsevol àpat, fins i tot en les postres, independentment del tipus de plats que el composin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa