VadeVi
Mas d’en Gil Nus 2007: Negror, dolçor i frescor

[fitxatecnica]Mas d’en Gil Nus 2007
DOQ.Priorat
Preu aprox.
23 € (50 cl)
Etiquetat en català
Tel.: 977 830 192[/fitxatecnica]El Nus és l’últim vi que ha presentat Mas d’en Gil. És un dolç negre, el nom del qual suggereix l’embolic d’un cupatge de cinc vins d’elaboracions diferents. Una part és garnatxa sobremadurada al cep, una altra és “vi de canyís”, també garnatxa, però en aquest cas deixada deshidratar al sol damunt de canyissos per concentrar el sucre.

També hi ha vi blanc de la varietat viognier, sirà i més garnatxa de maduració normal. El vi envelleix 18 mesos en bótes de roure, per afinar la força del raïm negre i agermanar l’alcohol i els cinc vins diferents. El millor que té és que malgrat la negror intimidatòria, té una entrada a la boca fina i fresca.

La dolçor no és excessiva i no cau en el regust de xarop o garrofes, sinó que ofereix matisos fins, de taronja confitada i d’orellanes de préssec que se sumen a les móres madures i a la vainilla habituals del vi negre amb criança. El punt d’acidesa el deixa lliscar pel paladar sense enganxar-s’hi i convida a una segona copa llaminera o bé a enfrontar-lo amb l’amargor de la xocolata més negra.


Mas d’en Gil Nus 2007 convida a una segona copa llaminera o bé a enfrontar-lo amb l’amargor de la xocolata més negra FOTO: MAS D’EN GIL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa