VadeVi
Mas de la Caçadora Tretze 2007: el blanc més valent

[fitxatecnica]Mas de la Caçadora Tretze 2007
DO Montsant
PVP Aprox 13 €
Etiquetat en català
Tel.: 977 413 005[/fitxatecnica]Em comenta Marta Loyo, de la Vinya del Senyor, que costa que la gent demani vins blancs que no siguin els aromàtics, els fàcils, els amables vins de Rueda.

Em comenta Joan Pujades, del celler Mas de la caçadora que han fet aquest blanc de garnatxa perquè és la varietat autòctona de la comarca del Priorat, què és la que millor reflecteix un clima i un paisatge durs. Que és una varietat poc aromàtica i que per això la fan fermentat en bóta i s’hi està cinc mesos més amb les mares del vi, els llevats, i que així agafa més complexitat, al afegir-se les aromes de la criança a les del raïm, i que encara agafa més cos, més estructura, fins acabar convertint-se en un vi potent, amb llàgrima i densitat.

Amb unes aromes que no esclaten al nas, sinó que es van succeint una darrera l’altra, amb subtilitat, la poma al forn, el préssec de vinya, el plàtan i la fruita seca de les bótes, avellana lleument torrada.

I és que el Joan és un enòleg valent com la seva terra, el Priorat. I, esclar, de la combinació de tots dos només en podia sortir un vi per a valents.


EL TRETZE ÉS UN MONOVARIETAL DE GARNATXA BLANCA FERMENTADA EN BÓTA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa