VadeVi
Mèdol Selecció Sumoi 2016, rusticitat mediterrània
  • CA
Mèdol Selecció

!–akiadsense–>

Mèdol Selecció Sumoi 2016

100% sumoll

Vi sense sulfits afegits

Celler 9 Més (Tarragona)

PVP Aprox.:

Etiquetat en català

Tel.: +34 977.655.940 / 629.451.700

Mail: [email protected]

Web: https://9mes.cat

A la Nou de Gaià, un dels municipis més petits de la comarca del Tarragonès, s’hi troba un dels cellers catalans que elaboren vins més singulars. Creat al 2010 per en Moisès Virgili, el celler 9Més, va néixer per crear vins diferents a partir dels raïms de les seves vinyes. Són vins molt marcats per la climatologia i el terrer de la zona, de clima mediterrani marítim, amb temperatures i humitat altes durant tot l’any, baixa pluviometria i estius molt secs. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat.

De la seva vinya de sumoll, n’elaboren el Mèdol Selecció Sumoi, un vi singular que s’elabora sense afegir-li sulfurós, ni cap altre mena de substancies com clarificants i estabilitzants. Li donen una criança de 6 mesos en bótes de roure francès i de castanyer.

Presenta un color vermell cirera amb ribet grana. Capa mitja-alta.

En nas hi trobem un conjunt format per fruites vermelles, aromes d’hort, de tomaquera, espècies, records de sotabosc i notes de regalèssia.

En boca té una entrada força potent, mostrant-se ample i amb una acidesa viva, molt present en tot el pas de boca i que actua de fil conductor d’un conjunt format per les notes de fruites vermelles, espècies dolces, aromes làctiques i herbes remeieres. Tot plegat li dona un caràcter molt mediterrani. Taní lleugerament secant i ben present que li confereix rusticitat. Final llarg i encara marcat per una acidesa que encara hi és ben present i que el fa llaminer.

És un vi sense sulfits net d’aromes, delicadament rústic i de marcat caràcter mediterrani. La seva omnipresent acidesa i el seu caràcter rústic el fan un vi molt adient per acompanyar una graellada de carn, on el porc en sigui el protagonista, cansalada, galta, botifarres blanques i negres,…. amb un bon acompanyament d’all i oli, mongetes saltejades i patates al caliu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa