VadeVi
Mestres Mas Via Brut Gran Reserva Magnum 2000, bombolles d’emoció i felicitat
  • CA
Mestres Mas Via Magnum 2000

Mestres Mas Via Brut Gran Reserva Magnum 2000

Macabeu (15%) Xarel·lo (75%) Parellada (10%)

Criança en bóta de part del vi base

5 gr/l. de sucre residual

Degollat abril 2016

Caves Mestres (DO CAVA)

Preu aprox.:

Tel.: 938 910 043

Mail: [email protected]

Web: https://www.mestres.es/

Les caves Mestres és una de les caves històriques de Sant Sadurní d’Anoia. Situada al bell mig de la població, a la Plaça de l’Ajuntament, va iniciar la seva trajectòria en el món dels escumosos, el Nadal de 1928, quan va treure al mercat la seva primera ampolla de cava elaborada elaborada amb la collita de 1925. Així aquesta ampolla elaborada per Josep Mestres Manobens sortia al mercat amb aproximadament 36 mesos de criança, el que ara seria un gran reserva. La cosa ja prometia. L’any 1948 van ser els primers en elaborar un cava brut nature, el que van anomenar com a VISOL (vi sol). La història de les caves seguiria amb el fill del Josep Mestres Manobens, l’Antonio Mestres Sagués, qui va ser el pioner en la introducció de la criança en bótes dels vins base.

Parlar de caves Mestres és parlar d’història del cava, però també és parlar d’innovació i singularitat. Des dels inicis van creure que la segona fermentació i la criança havien de fer-se en ampolles tapades en tap de suro i que les llargues criances i els formats grans, màgnums i jeroboams, eren el camí a seguir.

Actualment caves Mestres comercialitza dues autèntiques joies dins de la seva col·lecció de caves Vintage . Una és el Mestres Clos Damiana Brut Nature Gran Reserva i l’altre el Mestres Mas Via Brut Gran Reserva. Ambdós de l’anyada 2004. La diferencia entre aquests dos caves, és que el Mas Via porta un dosatge de 5 gr/l de sucre residual.

Fa pocs dies he tingut el goig de poder tastar una d’aquestes joies, el Mestres Mas Via de l’anyada 2000 en format màgnum.

Quan s’obre una ampolla d’aquestes característiques tots els detalls són molt importants. Per tan el primer que cal controlar és la temperatura de servei. Refredada a partir de la temperatura de celler amb una glaçonera amb aigua i gel fins als 10 graus. Per molts aquesta temperatura és massa alta, és a dir trobarien el cava fresc però no fred. D’això es tracta, tastar-lo a una temperatura on es puguin apreciar tots els matisos. La complexitat aromàtica i gustativa d’aquesta mena de caves és molt alta.

En segon lloc la tria de les copes. Una copa poc adequada pot arribar a destrossar un vi, o en aquest cas un cava. En canvi una bona copa pot ajudar a realçar les qualitats d’un bon vi i cava. Per aquesta ocasió vaig triar la Riedel Veritas Champagne.

Un cop obert i servit a la copa presenta un color groc daurat intens, amb reflexos d’or vell. El carbònic és diminut i efímer. Net i brillant.

En nas comença oferint unes lleugeres notes de reducció que es van esvaint i deixen pas a aromes de fruita confitada, poma al forn, codonyat, fent conjunt amb notes anisades, aromes de pa torrat i brioxeria, records de dolç de llet, sobre un fons d’aromes d’espècies dolces, vainilla, canyella, i unes delicades aromes torrades i de fruits secs, ametlles, avellanes, nous, que delaten el pas d’una part del seu vi base per fusta.

En boca té una entrada voluminosa, amb un carbònic fonedís que aporta cremositat i una sorprenent acidesa, encara molt viva i present, que li dona frescor i fa de fil conductor en un pas de boca on mostra la seva maduresa, equilibri, bona estructura i fa palesa la seva complexitat aromàtica retrobant-nos amb les aromes de la fase nasal i amb un final llarg i persistent de caràcter lleugerament dolcenc que el fa amable i llaminer. Terriblement elegant.

És un cava que emociona, que posa els pèls de punta i la pell de gallina. La meva recomanació és gaudir-lo tot sol, amb calma i amb la millor de les companyies. Evidentment té una gran capacitat gastronòmica, però és tan complex, delicat i elegant, que seria una llàstima diluir-ne qualsevol dels seus múltiples matisos fent-lo acompanyar plats. En la darrera llista de punts Parker, en Luis Gutiérrez li ha atorgat 96 punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa