VadeVi
Microtiratge 5 Brut Nature Reserva 2018, un cava de caràcter mediterrani
  • CA
Microtiratge 5

!–akiadsense–>

Microtiratge 5 Brut Nature Reserva 2018

100% subirat parent

20 mesos de criança en ampolla

Caves Maria Rigol Ordi (DO CAVA)

Preu aprox.:

Tel.: 34 938 910 194

Mail: [email protected]

Web: http://www.mariarigolordi.com/

Les caves Maria Rigol Ordi de Sant Sadurní d’Anoia elaboren des de l’any 2013 una col·lecció de caves que són petites produccions experimentals fetes a partir de cupatges seleccionats de collites excepcionals, efímeres i irrepetibles. Són els que ells anomenen els Microtiratges. Aquesta setmana ha vist la llum el cinquè d’aquests caves, el Microtiratge 5, dedicat a la Mediterrània.

El Microtiratge 5 és un escumós monovarietal elaborat amb raïms de subirat parent procedent unes vinyes de 45 anys plantades en una finca de la Bisbal del Penedès de sòl franc-argilós situada a 195 m. d’alçada.

Servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant. Bombolla petita i abundant que forma una bona corona.

En nas és franc i expressiu. D’entrada ens ofereix un conjunt aromàtic on es combinen les aromes de fruita d’os madures, principalment albercoc i préssec paraguaià, amb aromes cítriques, notes florals, aromes balsàmiques, sobretot anisades, herbes remeieres, records de llevats i espècies dolces.

En boca té una bona entrada on el seu carbònic, fi i ben integrat, té una aterratge xiuxiuejant a la llengua, fet que li atorga una bona cremositat i juntament amb la seva acidesa viva li dona molta frescor. El pas de boca és ampli, untuós, amb bon protagonisme de la fruita acompanyada de notes balsàmiques, de caràcter salí i amb final molt sec, que el fa molt elegant. Llarg i persistent.

De marcat caràcter gastronòmic, amb aquest cava hi podem acompanyar qualsevol plat que ens puguem imaginar, llevat de les postres més dolces. També és una molt bona opció com a cava d’aperitiu o de copa de mitja tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa