VadeVi
Muscat de Noël Arnaud de Villeneuve: la primera llaminadura del Nadal

[fitxatecnica]Muscat de Noël Arnaud de Villeneuve
DO Moscat de Ribesaltes
PVP Aprox 12,50 €
Etiquetat en francès
Tel.: 932 841 323[/fitxatecnica]Ja s’han presentat i pogut tastar alguns vins novells de la collita 2010, però els Muscat de Noël són els primers vins dolços de l’any que arriben al mercat.

En aquest cas, es tracta d’un moscatell de Ribesaltes (també s’elabora Muscat de Noël a Lunèl (Lunèu en occità) i Sant Joan de Menerbés.

El de Ribesaltes s’elabora a partir de dues varietats de raïm: moscatell d’Alexandria i moscatell de gra petit, i s’obté per addició d’alcohol neutre d’origen vínic en el procés de fermentació, en una proporció de 5 al 10% del volum del most. Aquesta operació atura l’acció dels llevats abans que hagin estat capaços de transformar tot el sucre en alcohol i així el vi conserva part de la dolçor natural de la fruita.

Tot i que la cooperativa de segon grau Arnaud de Villeneuve, que integra les de Ribesaltes, Salses i Pesillà de la Ribera, etiqueta en català una gamma completa de vins per a tots els mercats internacionals, aquest moscat encara s’etiqueta en francès, però no trigarà gaire a aparèixer la versió en català, segons assegura Carlos Badia, responsable comercial d’exportació del celler.

És un vi de color groc pallenc pàl·lid, lleument daurat que aclapara el nas amb aromes d’altíssima intensitat i netedat, de raïm fresc, de flors blanques i notes cítriques i fresques. A la boca és com menjar-se el millor gotim de moscatell, no del massa madur, gairebé fet pansa, sinó del que conserva tota la frescor de la fruita. A la boca és dolç sense arribar a ser empalagós, moderadament dens, de manera que no s’enganxa al paladar i llisca ràpidament fins a la gola incitant al següent glop.


Muscat de Nöel d’Arnaud de Villeneuve

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa