VadeVi
Oriol Rosat dels Aspres 2018, un rosat singular de caràcter empordanès
  • CA
Oriol Rosat dels Aspres 2018

!–akiadsense–>

Oriol Rosat dels Aspres 2018

100% lledoner roig

Celler Vinyes dels Aspres (DO Empordà)

Preu aprox.: 6,75 euros

Etiquetat en català

Tel.: 619 74 14 42

Mail: [email protected]

Web: https://www.vinyesdelsaspres.cat/

Nascut al peu del massís de l’Albera, el principal contrafort oriental dels Pirineus, i a uns 20 km a vol d’ocell del mar, l’Oriol Rosat dels Aspres és un vi jove que sap combinar el millor del mar i de la muntanya.

Amb un marcat caràcter empordanès, elaborat amb lledoner roig, ben tocat per la tramuntana i sense haver caigut en el parany del color provençal, aquest vi d’excel·lent relació qualitat preu és un company de viatge imprescindible de l’estiu.

Seductor tan per fora com per dins, l’Oriol Rosat dels Aspres és un vi que ens pot acompanyar en un bon esmorzar de forquilla, a primera hora del matí, quan el sol estar sortint i la calor i la xafogor encara estant despertant-se, ja sigui a casa o un hostal. És aquell vi que ve molt de gust al migdia, abans de dinar, com a aperitiu, o també ben avançada la tarda, quan la calor comença a minvar i una copa de vi en bona companyia sempre és una bona opció, ja sigui a la mateixa sorra de la platja, a la piscina o a la coberta d’un vaixell. Però també és un vi molt gastronòmic capaç de relacionar-se amb perfecció amb tota mena d’arrossos, peixos salsejats, plats on la pasta n’és la protagonista, pollastre a l’ast, aus, conill rostit, etc…

El seu fantàstic color gerd, en la línia cromàtica del que sempre han estat els rosats de casa nostra, amb reflexes robí, net i brillant il·lumina la copa i convida a tastar-lo. Deixa una densa i abundant llàgrima d’evolució lenta a la copa.

Intens aromàticament, hi percebem aromes de fruites vermelles, groselles, magrana, maduixes de bosc, acompanyades de notes balsàmiques, d’herba fresca amb algun toc anisat.

En boca té una molt bona entrada, certament voluminós, la seva extraordinària acidesa sap equilibrar el grau alcohòlic i aporta una frescor poc freqüent en vins d’aquest grau alcohòlic. El pas de boca és ampli i amb una certa untuositat, es mostra rodó i el seu caràcter afruitat, marcat per unes notes cítriques que el fan molt llaminer, es manté fins al final, acompanyat ara d’algunes notes especiades. Força llarg. És un rosat singular i diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa