VadeVi
La parella perfecta: Hummus i Casa Mariol Garnatxa Negra Jove Eco
  • CA

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui hummus i Casa Mariol Garnatxa Negre Jove Eco.

Un plat d'hummus
Un plat d’hummus | Pixabay

!--akiadsense-->

Un dels plats de la cuina vinguda de l’orient que més ha triomfat a casa nostra en els darrers anys és l’hummus. El seu nom en àrab significa “cigró”, i és molt popular en països com el Líban, Turquia, Síria, Armènia o Xipre. Es tracta d’una crema sòlida feta a base de cigrons cuits, barrejats amb tahina (una pasta feta a partir de llavors de sèsam), oli d’oliva i opcionalment amb una mica d’all, ingredient que li dona una certa alegria. També és força habitual assaonar-lo amb pebre vermell dolç o picant segons les preferències de cadascú.

De textura suau i cremosa, la combinació dels sabors dels cigrons amb la tahina forma un conjunt intens però equilibrat, que reforça el sabor més aviat dolcenc dels cigrons i rebaixa la força del tahin.

Una manera molt interessant de menjar l’hummus, més enllà d’untar-lo sobre un tros de pa de pita, és fent-lo servir com a crema per sucar-hi uns bastonets de pastanaga o d’altres vegetals com cogombre o carbassó. També ho podem fer amb tota mena de bastonets de pa. És el que es coneix com a “dipejar”.

Darrerament s’ha posat de moda cuinar varietats d’aquest plat on els cigrons es barregen o són directament substituïts per altres ingredients. Així podem trobar al mercat hummus d’alvocat, de pebrot, de pastanaga, de remolatxa, de llenties, de mongetes, entre d’altres.

Garnatxa negra del celler terraltí
Garnatxa negra del celler terraltí | Casa Mariol

!--akiadsense-->

Per acompanyar l’hummus triarem un vi negre jove i ben afruitat, i una bona tria podria ser el Casa Mariol Garnatxa Negra Jove. Aquest vi elaborat amb raïms de garnatxa negra ecològics sota l’empara de la DO Terra Alta és un vi jove i divertit, d’aquells que agraden a tothom. Atractiu a la vista pel seu color intens, en nas és un festival d’aromes de fruites vermelles i en boca és llaminer.

Ens refrescarà la boca, la sabrà netejar i es relacionarà bé amb els sabors de l’hummus, cosa no sempre senzilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa