VadeVi
Quatre caves per celebrar els 25 anys del Cavatast
  • CA

Enguany el Cavatast, la mostra de degustació de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia, celebra 25 anys. Molt ha plogut en el món de les bombolles catalanes des d’aquell llunyà 1997 en què es va celebrar la primera edició. Eren temps d’unitat on els actes de la Setmana del Cava omplien de festa els carrers de Sant Sadurní, eren temps de reines i confrares, eren temps on la saltirona bombolla xopava la terra de Sant Sadurní.

Hem triat quatre elaboracions de caves històriques del centre de Sant Sadurní per celebrar aquest aniversari.

  • Cava Juvé Camps Reserva de la Família Gran Reserva Brut Nature 

El primer cava que proposo per celebrar aquests aniversari és un dels caves més coneguts per tota mena de públics, el Reserva de la Família de Juvé Camps. Aquest cava elaborat amb les varietats tradicionals macabeu, xarel·lo i parellada, va néixer l’any 1976 i inicialment estava destinat només pel consum exclusiu de la família Juvé. Té una criança en ampolla mínima de 36 mesos. El Reserva de la Família és tota una icona, no només de Juvé Camps, sinó del cava.

  • Cava Blancher Brut Nature Gran Reserva

Situades al bell mig de Sant Sadurní d’Anoia, possiblement les caves Blancher siguin unes de les més conegudes del poble. Centenars de persones de tota mena i condició han passat per la seva barbacoa, que sense cap mena de dubte va ser una de les primeres iniciatives d’enoturisme de la capital del cava. El seu cava Brut Nature Gran Reserva està elaborat amb un cupatge on a part de les varietats clàssiques del cava, macabeu, xarel.lo i parellada, també hi ha una part de pansa blanca que prové de la  finca familiar de Can Canjon de Teià (Maresme). Te una criança en ampolla mínima de 40 mesos.

  • Cava Colomer Gran Reserva Prestigi Brut Nature

Les caves Colomer Bernat es van fundar l’any 1943 i avui dia és la quarta generació de la família qui en porta la gestió. Cristina Colomer Bernat es va fer càrrec de les caves l’any 1967 essent una de les primeres dones en estar al capdavant d’unes caves. El seu cava Gran Reserva Prestigi Brut Nature és va crear en homenatge a Salvador Dalí. L’etiqueta d’aquest cava reprodueix una obra de l’escultor Josep Maria Subirachs dedicada a l’artista. Està elaborat amb macabeu, pinot noir, xarel·lo, parellada i chardonnay. Té una criança en ampolla mínima de 30 mesos.

  • Cava Mestres Clos Nostre Senyor

Al 1928 Josep Mestres Manobens va elaborar la primera ampolla de Caves Mestres amb raïms
de l’anyada de 1925 a les seves històriques caves ubicades a la Plaça de l’Ajuntament. Unes caves que han estat testimoni directe com es coronava la primera reina del cava l’any 1982 i
també la darrera l’any 2016. Han vist com els treballadors de les grans caves es manifestaven
reivindicant els seus drets i el pagesos reclamaven un preu digne pel raïm. El Clos Nostre Senyor
és un cava brut nature gran reserva elaborat amb un 60% de xarel·lo, un 20% de macabeu i un
20% de parellada. Al vi base se li dona una criança de 10 mesos en bota. Fa la segona
fermentació en ampolla tapada amb tap de suro. A les caves Mestres les criances són
llarguíssimes
, en el cas del Clos Nostre Senyor ara mateix està a la venda l’anyada 2009 amb
més de 140 mesos de criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa