VadeVi
Raventós Rosell Reserva Heretat Brut 2016, l’estrena de la nova etapa del celler
  • CA
Raventós Rosell Brut Reserva Heretat

!–akiadsense–>

Raventós Rosell Reserva Heretat Brut 2016

35% Macabeu, 26% Xarel·lo, 18% Chardonnay, 16% Parellada, 5% Pinot Noir

28 mesos de criança en ampolla

Caves Raventós Rosell (DO CAVA)

Preu aprox.: 11,50 euros

Tel.: 93 772 52 51

Mail: [email protected]

Web: https://raventos-rosell.com

L’Heretat Vall-Ventós situada a Masquefa, a l’extrem sud-est de la comarca de l’Anoia, gairebé a tocar de les comarques de l’Alt Penedès i del Baix Llobregat, és un d’aquells cellers que a mesura que t’hi vas aproximant et vas quedant cada vegada més bocabadat pel conjunt visual que formen el celler, les vinyes al voltant i les impressionants vistes de la muntanya de Montserrat, que forma el decorat natural d’aquest celler.

Aquest celler, creat el dia de Sant Jordi de 1985 per Joan Raventós i Mª Carme Vallverdú, està immers en una nova etapa on estan redefinint el seu futur, amb un equip jove i entusiasta al capdavant.

La seva darrera novetat és el cava Raventós Rosell Reserva Heretat Brut 2016, un cava elaborat amb un cupatge que recull les tres varietats clàssiques del cava, macabeu, xarel·lo i parellada, i les dues varietats que en el seu moment van arribar de França, la chardonnay i la pinot noir.

És un cava que servit a la copa presenta un color groc palla amb reflexos daurats. S’aprecia una bombolla petita i força abundant.

En nas és força complex i a poc a poc va desgranant el seu joc d’aromes. De caràcter afruitat, les notes de fruites blanques, sobretot de pomes, venen acompanyades de notes de fruites d’estiu, pell d’albercoc, i d’alguns tocs de fruites tropicals, pinya, sobre un fons lleugerament balsàmic amb algun record de llevats.

En boca té una entrada àmplia, amb un carbònic viu i present que xiuxiueja a l’entrar en contacte amb la llengua, li dona una certa untuositat i obre un pas de boca on la seva acidesa li aporta frescor i fa de fil conductor de les notes de fruita, ara acompanyades d’aromes provinents de la criança, brioxeria, llevats, cap a un final força sec però amable gràcies al petit dosatge (6 gr/l) que li donen en desgorjar-lo. Persistent.

És un cava gastronòmic molt versàtil. De fet pot maridar bé amb qualsevol plat, des dels més lleugers als més contundents, de cuina salada i cuina dolça. És especialment recomanable amb tota mena de rostits i guisats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa