Sabaté i Coca Terroja 2007: la força del xarel·lo

[fitxatecnica]Sabaté i Coca Terroja 2007
Celler Castellroig
DO Penedès
Etiquetat en català
PVP. Aprox. 25 €
Tel.: 938 911 927 [/fitxatecnica]El Terroja va ser el blanc seleccionat per Marcel Sabaté, enòleg i propietari del celler Castellroig per al maridatge amb formatges de l’hotel Gallery.

És un vi de xarel·lo, la varietat en la que els vins penedesencs estan bastint la seva personalitat. Ara bé, no és un xarel·lo qualsevol: és una parcel·la amb ceps de 92 anys i només s’elabora a les millors anyades.

El color ens avisa que estem davant un vi poc freqüent: groc intens, no daurat sinó gairebé de llimona.

Les aromes, fresques per no ser un vi de l’any -segons Sabaté, aquest vi amb deu anys més a l’ampolla ens seguiria sorprenent- són riques i complexes, amb fruita blanca -albercoc i préssec de vinya- florals i de fonoll i un punt torrat que fa pensar en un vi amb criança lleu en bóta: no és així, són les aromes del terrer, amb un sòl amb nòduls carbonats.

Per això manté la frescor que la criança li minvaria per força. A la boca és dens, ample i estructurat i amb el punt d’acidesa just que el permet enfrontar-se tant amb el marisc més potent -gambes a la planxa- com amb carn blanca o aus saboroses com l’ànec.


EL VI SABATÉ I COCA TERROJA, DEL CELLER CASTELLROIG, ÉS UN XAREL·LO D’ALT NIVELL FOTO: FEEDBACK MARKETING

Nou comentari