VadeVi
Solista nº 9 2019, interpretant la carinyena blanca
  • CA
Solista nº 9 de Mas Geli

!–akiadsense–>

Solista nº 9 2019

100% Carinyena Blanca

3 mesos en bótes de roure francès de 2on any

Celler Mas Geli (DO Empordà)

PVP: 24,00 euros

Tel.: 629694428

Mail: [email protected]

Web: http://www.masgelipals.cat/

Mas Geli és un celler creat el 2014 per la família Pérez Cansell als Masos de Pals, a l’est de la comarca del Baix Empordà i dins de la DO Empordà. Disposen de 13 ha. de vinya on hi conreen, de manera ecològica, majoritàriament les varietats autòctones de l’Empordà, lledoner blanc, lledoner roig, lledoner negre, carinyena blanca, carinyena negre i subirat parent.

La relació dels responsables del celler, l’Anna, la Maria Rosa i en Lluís amb la música, tots tres són músics i formen part del grup In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs Oh Happy Day de TV3, els ha portat a crear tres vins monovarietals que han anomenat Solistes. Cadascun del tres solistes ha estat associat a un número, però no un número qualsevol sinó als números 3, 7 i 9.

Aquests són els números d’una matriu que forma un fractal de la vida, una formació natural que pot ser eterna, un compàs de quatre i dos temps entre números, una seqüencia melòdica infinita, que dibuixa una partitura plena de colors vius, igual que els del seu propi paisatge. Tanmateix, aquests tres números són els més utilitzats en els vademècums de plantes medicinals. Prevencions amb maceracions de 3 dies, tractaments de 7 dies i cures de novenes. La seqüencia és infinita, la matriu està creada i el teorema queda demostrat amb aquests vins, que junts, formen un fractal de geometria orgànica i natural perfecte.

El Solista nº 3 ha estat elaborat amb lledoner roig, el Solista nº 7 amb subirat parent i el Solista nº 9, el nostre protagonista d’avui, amb carinyena blanca.

El Solista nº 9 presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas ofereix aromes de fruites d’estiu, préssec i albercoc, acompanyades de notes de record cítric, on la pell de taronja madura es barreja amb citronel.la i herba llimona sobre un fons molt subtil d’aromes balsàmiques, d’herbes mediterrànies.

En boca és un vi directe, certament voluminós amb una acidesa viva que li dona frescor i fa de fil conductor en un pas de boca on es mostra untuós, un punt salí i completament dominat per les aromes afruitades acompanyades d’alguns records balsàmics i espècies dolces. Té un final llarg i lleugerament amargós. Prou persistent.

El Solista nº 9 ofereix una altra visió de la carinyena blanca, més expressiva. És un vi gastronòmic ideal per la cuina del mar. Sabrà interpretar la partitura de tota mena de plats on els peixos i els mariscs en siguin els protagonistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa