VadeVi
Sols 2007de Celler La Vinyeta: Dolçor polivalent

[fitxatecnica]Sols 2007
Celler La Vinyeta
DO Empordà
PVP. Aprox. 14,50 € (Amp. 50 Cl.)
Etiquetat en català
Tel.: 647 748 809[/fitxatecnica]Vins com aquest són els que fan replantejar-se molts dels costums que tenim: perquè no demanar una copa de vi dolç d’aperitiu? O a mitja tarda. I no només, tot i que també, després de l’àpat.

I és que la frescor a la boca d’aquest vi, les aromes fines, de raïm fresc i de figa, el punt de vi ranci i la vainilla lleu, embolcallades d’un tacte fi, poc empalagós i amb una dolçor moderada, el fan adequat a qualsevol moment. I reservar-lo només per al postre de músic és desaprofitat oportunitats de gaudi.

Es tracta d’una garnatxa -50% roja, 50% blanca- lleument oxidada, d’aquí el color d’ambre més intens de l’habitual. Però no d’una garnatxa empordanesa tradicional, sinó d’una evolució cap els gustos més moderns, amb menys sucre i amb la finor que haurien desitjat els nostres avis si haguessin tingut al seu abast les elaboracions modernes.

Jo ja m’hi veig prenent-lo amb un magret d’ànec amb figues, amb salmó fresc, però també me’l veig amb una espatlla de xai al forn. Ara només caldria que els restaurants el tinguessin, aquest o un altre de similar, a la carta.


Els Sols 2007 del celler La Vinyeta és una reinterpretació de les garnatxes d’Empordà clàssiques FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa