[fitxatecnica]Torres Milmanda 2008
DO Conca de Barberà
Preu aprox. 35 €
Tel 938 177 400[/fitxatecnica]A hores d’ara, els vins dels Països Catalans competeixen en prestigi amb els millors del món i a les cartes dels millors restaurants de París o Nova York es poden trobar amb certa facilitat vins nordcatalans, prioratins, de les Balears i fins i tot algun del País Valencià.

Però no ha estat sempre així, i fa alguns anys, a la fi dels setanta i principis dels vuitanta, els nostres vins s’exportaven gràcies a un preu baix, però estaven exclosos de les cartes de prestigi. Només dos cellers van aconseguir entrar al grup dels escollits: Torres i Jean Leon, que a més van fer una cosa en la que encara no han estat igualats pels nous cellers: situar en aquest grup de privilegi, a més de negres, vins blancs. I es que si bé els nostres cellers tenen un grapat de negres de primer nivell, els dos únics blancs nostres que gaudeixen de prestigi internacional, encara ara són el Milmanda i el Chardonnay de Jean Leon, actualment tots dos del grup Torres.

Ambdós empren la fórmula borgonyona clàssica: chardonnay fermentat i criat en bóta de roure, i el fet és que trenta anys després, el Milmanda conserva el seu atractiu intacte: sobrietat i elegància per damunt de l’exuberància.

La seva riquesa a l’olfacte està basada en l’equilibri d’una gamma molt gran d’aromes, més que en una potència que enlluerni de cop. Préssec i pinya madurs, coco, fins i tot deixos gairebé ocults de flors blanques, tot això en la banda aromàtica més fresca, però també mantega i pa calent, pa de pessic i torrat suau, sense que aquesta darrera aroma ofegui les altres i enfarfegui. A la boca és mel: untós i corpori, amb força per complementar plats potents i prou subtilitat per poder acompanyar també el peix més delicat. A hores d’ara hi ha algun altre vi blanc català elaborat amb varietats autòctones com la garnatxa blanca o el xarel·lo, que pot estar al mateix nivell que el Milmanda, però cap transmet aquesta sensació de classicisme ni pot presumir d’un currículum similar. I és que el Milmanda és una fita en la història del vi català


EL MILMANDA ÉS UN DELS VINS BLANCS CATALANS AMB MÉS PRESTIGI INTERNACIONAL FOTO: BODEGAS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa