VadeVi
Trepat del Jordiet 2016, en solidaritat amb el celler Rendé Masdeu
  • CA
Trepat del Jordiet 2016

!–akiadsense–>

Trepat del Jordiet 2016

100% trepat

Ecológic

Celler Rendé-Masdeu (DO Conca de Barberà)

Preu aprox.: 10,10 €

Etiquetat en català

Tel.: 977 87 13 61

Mail: [email protected]

Web: http://www.rendemasdeu.cat/

Quanta raó tenia el cantautor Raimon quan l’any 1983 composava la cançó “Al meu país la pluja” on proclamava que:

Al meu país la pluja no sap ploure:“>

o plou poc o plou massa;“>

si plou poc és la sequera,“>

si plou massa és la catàstrofe.“>

Qui portarà la pluja a escola?“>

Qui li dirà com s’ha de ploure?“>

Al meu país la pluja no sap ploure.“>

La nit del dimarts 22 al dimecres 23, la natura va ensenyar el seu costat més cruel i es va acarnissar, entre altres, amb l’edifici del celler Rendé-Masdeu de l’Espluga de Francolí. A conseqüència de les fortes pluges de més de 110 l/m2 caigudes en poca estona, el riu Francolí va patir una forta crescuda que el va fer desbordar i va arrasar literalment l’edifici i els equipament del celler. En poca estona, la Mariona Rendé i el Jordi Roig havien perdut tots els actius del celler, però malgrat la desgràcia, els queda l’essència dels seus vins que són les vinyes i el seu bon saber fer. De ben segur que amb la seva empenta i determinació tornaran a començar de nou i amb més força que mai.

Em tremolava el pols mentre obria l’ampolla del Trepat del Jordiet, doncs no podia deixar de pensar amb la Mariona i la seva família i el tràngol pel que estan passant. El Trepat del Jordiet és un vi monovarietal de trepat, la varietat autòctona i més emblemàtica de la Conca de Barberà i que a Rendé-Masdeu conreen seguint els preceptes de l’agricultura ecològica. Un cop fermentat el most li donen una criança de 6 mesos en gerres de fang, tal i com diuen ells perquè “les àmfores eduquen, sense adoctrinar i permeten al vi mostrar el seu aspecte més varietal”

El Trepat del Jordiet presenta el color roig robí característic dels vins elaborats amb trepat. De capa mitja, net i brillant.

En nas és intens i molt varietal, de seguida apareixen les aromes de fruites vermelles fresques i confitades encapçalades per les notes de groselles ben assaonades per les notes d’espècies, sobretot pel pebre negre i acompanyades d’aromes balsàmiques on hi destaquen els tocs anisats, el fonoll.

En boca es mostra fresc, amb una acidesa molt equilibrada. En el seu pas de boca és mostra lleuger, rodó, afruitat i marcat per la presencia de les notes especiades, de pebre, tan característiques dels vins de trepat. Llaminer. Final força llarg.

Els monovarietals de Trepat són vins per gaudir-los a tota hora i en tot moment. Lleugers i frescos, són idonis per compartir en una terrassa ben envoltat de bona companyia. Gastronòmicament és un vi que es relaciona molt bé amb els plats de pasta, arrossos de muntanya i la carn de xai feta a la brasa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa