Vi novell de Bot 2012: on hi ha ram, hi ha mam

Un vi sense artificis, elaborat de forma honesta per potenciar les característiques específiques del vi novell: frescor i fruita

Vi novell de Bot 2012

Agrícola Sant Josep

DO Terra Alta

Preu aprox. 3,75 €

Etiquetat en català

Tel. 977 428 352

Web: blogsantjosepwines.com

En el procés de modernització dels cellers cooperatius és bo que no perdin les arrels i que posin en valor el fet de ser el tipus de celler més arrelat al territori i a les tradicions i que els vins que elaboren ho reflecteixin.

Aquest és el cas de la cooperativa terraltenca de Bot, que ja fa anys, des del 1996, que elabora vins de nivell amb la marca Llàgrimes de Tardor (un nom fantàstic, per cert).

Enguany ha presentat la primera anyada d’aquest Vi Novell de Bot que segons el propi celler és “l’aposta de l’Agrícola Sant Josep per contribuir a la recuperació de la tradició del vi novell amb la màxima fidelitat possible”. Es va embotellar el 29 d’octubre i es recomana de consumir-lo “durant la tardor i l’hivern 2012/2013”, i només es comercialitzarà fins aquest gener.

Per ressaltar la seva vessant tradicional, a l’etiquetatge se sobreposen les dues paraules “vi” i “pi”, en referència a la branca de pi verda que es penjava a la porta de masos, cellers, vinateries i tavernes per avisar els possibles compradors que ja es disposava del vi novell de l’any.

És un monovarietal de garnatxa negra, la varietat autòctona de la Terra Alta, que també reforça aquest vessat tradicional. És un vi sense artificis, elaborat de forma honesta per potenciar les qualitats del vi novell: frescor i fruita. És de color vermell, poc cobert i amb el reflex lila propi del vi negre jove.

A les aromes no hi ha cap dels tufs de fermentació o de sulfurós d’alguns vins joves, només hi ha fruita abundosa i fresca, piruleta, maduixa, móres i cirera. A la boca ni un bri de la dolçor que poden suggerir les aromes, és fresc, sec, lleuger i sense gairebé aspror.

Un vi realment agradable per prendre fresc i que agradarà tant els afeccionats més entesos i exigents que valorin els atributs de la seva joventut, com els qui només volen un bon vi sense complicar-se la vida.

Nou comentari