VadeVi
Vinyes del Grau Sauvignon Blanc 2011: orgull de pagès
  • CA

Un sauvignon blanc ben diferent dels prims i àcids procedents del nord d’Europa. Foto: VADEVI.cat

Vinyes del Grau Sauvignon Blanc 2011

Celler Josep Vicens

DO Terra Alta

Pvp. Aprox: 4 €

Etiquetat en català

Tel. 977 421 080

Web: www.vinsjosepvicens.com

Parlar amb gent com en Josep Vicens i després tastar-ne el vi, són els moments més gratificants d’aquesta feina de tastavins.

I fer-ho unes setmanes després d’estar a la fira Alimentària i assistir a tastos, presentacions i visitar innombrables estands, alguns de cellers petits, i també els luxosos pavellons dels grans grups vitivinícoles, ajuda a tocar de peus a terra i adonar-se de la pluralitat d’aquest sector i de quan necessari és per al nostre país.

En Josep Vicens elabora molt poques ampolles, unes 12.000 l’any, que a més, reparteix entre tres tipus de negre, dos de rosat, i dos més de blanc.

La collita del 2011 ha estat la primera en la que ha elaborat aquest monovarietal de sauvignon blanc de la vinya que va plantar el 2008, de la que n’han sortit 1200 ampolles, i el preu total de les quals no iguala el cost del servei de càtering d’un dels grans cellers a Alimentaria.

Però això tant li fa a en Josep, que en parla amb il·lusió i orgull. El mateix orgull que se li nota a la veu quan explica que ell és pagès, que conrea les 14 hectàrees de vinya familiar, i que el seu fill serà la cinquena generació que ho farà.

Quan li comento que sembla estrany treure un sauvignon blanc quan la DO Terra Alta es decanta per la garnatxa blanca, em contesta que l’altre blanc que elabora, ja ho és, de garnatxa blanca i que està bé decantar-s’hi però sense deixar de banda altres opcions.

I quan tasto el seu vi no puc deixar de donar-li la raó, perquè és un sauvignon blanc ben elaborat, aromàtic i alhora amb la fermesa que li dóna el clima càlid terraltí -té 13,5 º Alc.- ben diferent dels sauvignon blancs prims i àcids del nord d’Europa.

Té les aromes florals i cítriques -lliri i aranja- típiques de la varietat, i un tacte a la boca dens i alhora fresc, amb el punt final lleument amarg i un punt astringent que l’identifica amb la terra d’on neix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa