VadeVi
El Cavatast es trasllada al Parc Lluís Companys de Sant Sadurní
  • CA

Aquest proper 7 a 9 d’octubre tindrà lloc la XXVIa edició del Cavatast, la mostra caves i gastronomia que organitza l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i que enguany torna lliure de restriccions.

“Volem més, volem millorar el Cavatast i fer-lo molt més atractiu per a tots els caves que encara no hi són”, deia l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia Ton Amat durant la presentació de l’edició. En aquest sentit, des de l’organització han volgut donar una “nova embranzida a la fira, concebent-la com un projecte que no només pretén exposar i fer tastos sinó també aglutinar activitats, novetats i experiències que ofereix el món del cava del nostre país”. “És una eina clau per a la promoció del territori“, afegia l’Alcalde. 

Eva Cruces, Regidora de Promoció Turística i Comerç.

Una de les novetats destacades de l’edició està en la ubicació, ja que la mostra s’instal·larà al Parc Lluís Companys. “Aquest nou espai oferirà un esdeveniment molt més agradable, molt més obert, molt més verd”, afirmava la regidora de Promoció Turística i Comerç, Eva Cruces. Allà, més d’una trentena d’empreses elaboradores inscrites a la Denominació d’Origen Cava i establiments de la restauració, cansaladeria i pastisseria, exposaran els seus productes i últimes novetats. 

Un any més, les entitats col·laboradores han estat imprescindibles en l’organització de la mostra. “Penso que aquest any serà un punt d’inflexió, el nou espai farà el Cavatast molt més llaminer“, apuntava Damià Deàs, president AECAVA. A més, “podreu trobar caves que estan fets per elaboradors integrals i nous caves que estan sortint al mercat”, ha explicat Alexandre Comellas, Secretari Consell Regulador del Cava.

Per la seva part, i dins del marc de la fira, Eduard Sanfeliu, President Confraria del Cava, ha destacat les activitats que tenen preparades, com “la III Nit dels Màgnums, una molt bona eina de promoció del cava” i la del “12 d’octubre, que farem portes obertes solidàries dels nostres cellers, perquè la gent pugui venir i conèixer el nostre territori”.

Els horaris de la fira ja s’han confirmat. Obre portes divendres 7 d’octubre, de les 19h fins a les 23h, i continua dissabte 8, de 12h a 23h i diumenge 9, de 12h a 21h. Els preus d’aquest any són de 10 € degustació de cava i gastronomia (6 tiquets), 5 € per la copa tècnica i 3 € el lloguer de copa tècnica. Més informació a cavatast.cat.

II Nit dels Magnums
Un moment de la trobada durant la II Nit dels Magnums | Foto: Confraria del Cava

La III Nit dels Màgnums

El 30 de setembre entre les 20:00h del vespre i les 23:00 de la nit tindrà lloc la III Nit dels Màgnums, una trobada que reunirà setze cellers i diversos punts de gastronomia al celler Juvé & Camps.

Organitzat per la Confraria del Cava de la mà de l’Ajuntament de Sant Sadurní, és una de les activitats previstes en el marc del Cavatast pensada per “donar a conèixer la diversitat i qualitat dels caves màgnums“.

Les entrades per assistir-hi tenen un preu de 36€ i ja es poden adquirir a través de la pàgina web de la Confraria del Cava. El tiquet dona dret a tastar caves de tots els cellers participants, així com quatre platets, 2 d’embotits i de formatges i 1 postre. El públic disposarà de tauletes de lliure accés i la vetllada serà amenitzada per un DJ.

Hi serviran màgnums els cellers Agustí Torelló Mata, Alsina Sardà, Blancher, Canals Munné, Cavas J. Hill, Cellers Carol Vallès, Giró Ribot, Jaume Giró Giró, Juvé & Camps, Maria Casanovas, Mas Ferrer, Maset,
Muscàndia, Segura Viudas, Sumarroca i Vilarnau; i la gastronomia anirà a càrrec de Cal Blay, Cal Soler, Fonda Neus, Les Piques, Cal Miqueló, Camins del Nord i Ca l’Arseni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa