El temps passa tan de pressa que fa por. Fa tres dies vivíem sense Netflix o sense Instagram (per posar-ne tan sols dos exemples) i avui ens costa imaginar la vida sense aquestes eines. La societat avança, evoluciona i canvia, i aquests canvis també es fan patents en l’enoturisme.

Sí, als més viferits (si em permeteu inventar-me una paraula) ens agrada visitar els cellers, que els seus propietaris i/o els enòlegs ens expliquin els seus projectes, que ens obrin aquella ampolla vella que guardaven per a nosaltres al cementiri, que ens deixin tastar vins a mig fer directament del dipòsit. I fins i tot ajudar-los a veremar.

Però per al gros de persones a les quals els atrau el món del vi, això de visitar un celler i que t’expliquin com es fa el vi ja fa dies que resulta pesat i repetitiu. I no sempre ve de gust el pack aventura amb quad + pònting + marató entre vinyes. La societat avança i les coses canvien, deia. I aquí és on entren en joc els bars de vins (disculpeu que no llegiu wine bar: l’autor del text té la mania personal de tractar de fugir dels anglicismes quan no calen).

Són una opció fantàstica per conèixer un celler i els seus vins, per gaudir d’un paisatge i per conèixer productes que, sovint, no es troben a les botigues especialitzades o a la restauració. Al territori DO Alella hi ha diverses opcions de bars de vins i totes són molt recomanables. Fem-ne una repassada.

Bars de Vins al territori DO Alella

Alella Vinícola

Té el bar més bar de tots. És un bar i un restaurant, de fet. I es troba dins mateix de l’edifici modernista que es va començar a construir el 1906 per acollir el celler. Es diu La Vinícola i s’hi poden tastar a copes tots els vins que s’elaboren allà mateix, a pocs metres del menjador (inclosos els espectaculars dolços i generosos). I gaudir d’una àmplia carta de tapes que permet combinar les més clàssiques amb d’altres de més creatives. De dimarts a diumenge, obert gairebé tot el dia. 

Alta Alella

Aquest celler guanya premis d’enoturisme. Per alguna cosa deu ser! La terrassa del seu centre enoturístic es troba a la base de la vall Cirera, a Tiana. Tot i ser a tres minuts del centre urbà d’Alella, no hi veus ni una casa ni un cotxe, i no sents més sons que el cant dels ocellets. Una copa de vi, unes olivetes, unes patates Corominas i les vistes al mar des de la vinya et faran sentir al paradís. De vegades (vegeu la seva web) hi ha sessió de DJ. De divendres a diumenge, de 12 a 14.30 h. Entre setmana també, sota petició. És recomanable fer reserva.

El bar de vins de Bouquet d’Alella | Foto: Bouquet d’Alella

Bouquet d’Alella

Can Boquet és la masia del segle XV seu del celler Bouquet d’Alella. Des del pati hi ha unes vistes espectaculars de les seves vinyes, el centre d’Alella i el mar. A l’ombra de les moreres i envoltat de floretes (geranis i buguenvíl·lees) pots gaudir a copes de tots els vins del celler (incloses les Edicions Limitades, que no es troben a tot arreu i fins i tot, en ocasions, d’altres vins especials). I alguna coseta per picar. Dissabte i diumenge, d’11 a 14 h. A partir del juny, horari més ampli. És recomanable fer reserva.

Can Roda

Situada a Santa Maria de Martorelles, Can Roda sembla l’escenari d’un conte de fades. Vinyes a tot arreu, un vell bosc d’alzines i la casa senyorial amb detalls modernistes que presideix la finca i dona nom al celler. Quan hi ets, et sembla impossible que els grans polígons industrials del Vallès Oriental es trobin relativament a prop. S’hi poden tastar tots els vins del celler acompanyats de tastets elaborats, sovint, amb productes del seu propi hort. I, tot plegat, servit amb el somriure i l’hospitalitat marca de la casa. Dissabte i diumenge, d’11 a 14 h. És recomanable fer reserva.

Vallmora

Amb bar o sense, el Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora (Teià) mereix una visita. O dues. Es tracta d’un jaciment arqueològic que mostra un celler d’època romana fantàsticament conservat i museïtzat, amb el seu corresponent centre d’interpretació. Sense horaris concrets, de tant en tant, posen en marxa un bar de vins que convida a tastar productes dels cellers de la DO Alella. De vegades, a més, amb música en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa