VadeVi
Falgueras: “La garnatxa blanca sap envellir, és com una arruga ‘sexy'”
  • CA

La sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras ha estat pletòrica en la promoció de la Terra Alta, dels seus vins i de la garnatxa blanca durant el discurs que ha donat per inaugurada la 35a Festa del Vi de Gandesa. La nova cita amb el vi i la gastronomia del territori ha obert les portes aquest divendres 4 de novembre i s’allargarà fins diumenge amb un programa d’activitats que gira al voltant d’una mostra de vins, on participen enguany 23 cellers emparats per la DO Terra Alta, i una novetat en forma de ‘Gastroàrea‘, en la qual s’ofereix per complementar pinxos i productes típics de la zona.

Falgueras, rememorant els seus orígens al Celler de Gelida, ha compartit el record que guarda dels vins terraltins, ben presents a l’emblemàtica i històrica botiga de Sants. També ha reivindicat la varietat estrella del territori, la garnatxa, de la qual ha dit que dona grans vins i que a més a més “sap envellir bé“, comparant-la a una “arruga sexy“. Ha insistit que gràcies als vins de garnatxa, però també d’altres varietats, s’està coneixent millor aquest territori i que, d’altra banda, permet descriure i dotar de personalitat una llarga tradició vitivinícola, cada cop més premiada en concursos nacionals i internacionals. També ha tingut paraules d’agraïment a la pagesia local. “Si d’alguna cosa sabeu aquí és de terra, de fer vi”, per això, deia, “és important que hi doneu valor i en traieu pit”.

Meritxell Falgueras, a la Festa del Vi de Gandesa
La comunicadora ha resaltat el paper de la garnatxa com a tret definitori de la Terra Alta | Foto: E.V.

Generositat i concòrdia

La comunicadora ha pronunciat el discurs inaugural després de sentir les paraules dels organitzadors de la Festa del Vi, l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu i la Societat Unió Gandesana. Gerard Ubalde, president de la SUG ha volgut donar valor a la “concòrdia i el treball col·laboratiu” entre les entitats i persones del territori, gràcies al qual en resulta una fira com aquesta amb tan llarga tradició. “Hem de lluitar pel futur del poble, de la comarca, i el vi pot donar l’empenta que necessitem”, comentava. Una idea a la qual també s’ha sumat l’alcalde del municipi, Carles Luz, qui ha assenyalat el valor afegit d’aquest sector per fer front, entre altres reptes, al despoblament. “Hem de ser generosos i anar tot a l’una, mantenint el vi i l’enoturisme com a peça clau pel futur del poble i de la comarca”, afegia.

Tant Ubalde com Luz com Pere Bové, president del Celler Cooperatiu de Gandesa han agraït els cellers participants en la fira i han volgut reivindicar la feina de la pagesia. “La seua feina ens ha permès posicionar la Terra Alta al món“, comentava Bové. I malgrat que no estan sent els millors anys, recordant la pandèmia i la guerra que enfronta Rússia amb Ucraïna, “tenim ganes i seguirem posant tot el nostre esforç per seguir sumant i mirant endavant”.

Falgueras, signant el llibre d’honor de l’Ajuntament de Gandesa | Foto: @di_thinks

El CRDO Terra Alta, absent

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta ha estat avui el gran absent a la festa d’inauguració. El cert és que si bé en les primeres edicions la DO no formava part del comitè organitzador de l’esdeveniment, feia una dotzena d’anys que s’havia sumat a la festa, aportant-hi suport i coordinació amb els cellers, així com l’organització d’activitats i jornades dirigides també a un públic més professional. En aquesta 35a edició, el comitè organitzador ha quedat en mans de l’Ajuntament, Cooperativa i SUG.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa