El vi té tantes cares com sabors podríem trobar en una descripció organolèptica amb milers d’aromes. I entre elles, aquest vessant solidari que suma valor a l’artesania d’un pagès o viticultor que embotella paisatges. Precisament aquesta setmana, l’actualitat s’ha farcit de dues iniciatives que des del Penedès contribueixen a donar suport a projectes d’àmbit social i solidari.

Llopart dona més de cinc mil euros a la lluita contra el càncer infantil

D’una banda, Llopart ha lliurat un xec per valor de 5.335 euros a la fundació Amics Joan Petit nens amb càncer. Joan Torner, president de l’organització, rebia aquesta quantitat en el marc del concert solidari que ha ofert Ramon Mirabet al celler, organitzat pel MUSiCVEU de la Fundació Pinnae i que enguany destina la recaptació del Festival a aquesta mateixa causa. El concert va aplegar prop de 300 persones.

Els fons recaptats per Llopart provenen de les vendes del Most Flor de Xarel·lo de l’anyada 2021, el producte solidari del celler, i del llibre Petita història dels Llopart, família de viticultors, il·lustrat per Pilarín Bayès. Aquest projecte va néixer fa quasi deu anys amb les primeres anyades embotellades del Most Flor de Xarel·lo i forma part de la gamma La Vida Secreta de les Plantes. El most està elaborat amb la varietat xarel·lo i és 100% natural, sense additius.

La fundació Amics Joan Petit –Nens amb càncer té com a objectiu la recaptació de fons destinats a la investigació, suport i atenció als nens i nenes amb càncer i a les seves famílies i està vinculada a l’Hospital de Sant Pau, Sant Joan de Déu i Vall d’Hebrón de Barcelona, Germans Trias i Pujol de Badalona, Parc Taulí de Sabadell, Arnau de Lleida, Sant Joan de Reus i Joan XXIII de Tarragona.

Nova edició del ‘Cep Passes Solidàries’

Aprofitant el paisatge de primavera i fent balanç positiu de les primeres cinc edicions que han sumat més de 500 persones i vora els 9.000 euros, el projecte Vins el Cep torna a acollir una nova caminada solidària entre vinyes. Aquest pròxim 20 de maig, a partir de les 10:00 h del matí, torna la proposta que permet recórrer a peu 5,5 quilòmetres per l’entorn de vinyes del celler i participar, fent equip amb familiars o amics, en una divertida gimcana on no faltarà cava de la família acompanyat de coca de proximitat.

En arribar al celler seguirà un dinar gastronòmic ben maridat amb els vins i caves del celler per donar pas a un grup de música en directe que animarà la tarda. Aquesta experiència es transformarà en suport per la Fundació Pascual Maragall, per un futur sense Alzheimer, ja que el 50% de tot el que es recapti durant la convocatòria es destinarà en suport a aquesta causa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa