VadeVi
Rutes de turisme actiu per passejar o pedalar entre vinyes al Penedès
  • CA

Si el temps acompanya -que encara és així aquests darrers dies d’octubre- i les ganes hi són, hi ha múltiples opcions per destinar el temps d’oci a activitats a l’aire lliure que permeten entrar en contacte amb la natura i amarar-se de cultura i història recorrent els diversos paisatges de vinya del país.

L’enoturisme o turisme del vi és un valor en alça a Catalunya. I sumat a l’increment d’adeptes que trien aquesta modalitat de sortides, l’acompanya un augment constant de propostes singulars i atractives que neixen gràcies als diversos agents del sector vitivinícola català. Siguin cellers, allotjaments rurals o establiments de restauració, ja no és gens estrany trobar entre la seva oferta propostes de turisme actiu entre vinyes: a peu, en bicicleta, slow bike o segway, sempre pot ser una bona opció per conèixer el territori des d’una perspectiva diferent.

Immensitat i contrastos del Penedès

La geografia del Penedès convida fàcilment a fer-hi una escapada per practicar senderisme o ciclisme. En aquest sentit, Penedès Turisme, l’entitat local que gestiona el turisme del vi en l’entorn penedesenc, ha dissenyat diverses rutes que s’adapten als interessos i ritmes de cada persona; vagis sol, amb amics o amb família; en una estació o altra de l’any. L’únic requisit és tenir clar l’objectiu de la sortida i, a partir d’aquí, sumar els ingredients necessaris que la puguin fer realitat.

Enoturisme entre vinyes al Penedès
Activitat en família al Penedès | Foto: Blai Carda, Penedès Turisme

Ruta del vi de la DO Penedès

El territori de la DO Penedès s’estén per un territori que abasta unes 2.500 hectàrees de vinya. I amb el fruit d’aquests ceps, viticultors del territori donen vida a vins tranquils i escumosos de moltes i diverses tipologies. Són ben coneguts els blancs de xarel·lo, però també tenen molt a dir els negres i els escumosos, ja que de fet estem en un dels principals bressols dels vins amb bombolles de Catalunya.

Sigui com sigui, venim de parlar de turisme actiu, però la Ruta del vi de la Denominació d’Origen Penedès aglutina una oferta molt més àmplia i per a tota mena de públics. A qualsevol època de l’any, hi ha jornades, festes i tradicions (com la reconeguda Festa de la Fil·loxera); la possibilitat de fer visites de caràcter més cultural per exemple al Cava Centre o al Vinseum, dos espais museístics de referència; i l’opció d’escapar-se a la setantena de cellers que hi ha repartits per tot el territori. Estem parlant de propostes sostenibles amb vins ecològics, visites amb vehicles singulars, miradors únics, i la possibilitat de trobar l’espai ideal per prendre una copa o fins i tot d’organitzar el teu propi esdeveniment.

“El Penedès -diran els locals- és terra on predominen els camps ondulats de vinyes que canvien de color segons l’època de l’any i et fan gaudir dels paisatges amb una aroma inconfusible”.

Amb la col·laboració de:

La Diputació de Barcelona s’ha compromès amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015. En aquest sentit, treballa per estendre la cultura de la sostenibilitat turística a empreses, serveis turístics i destinacions a través del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa