VadeVi
Raimat inicia una campanya de verema “amb expectatives excepcionals”
  • CA

El celler Raimat (DO Costers del Segre) inicia aquest dijous 5 d’agost la verema 2021 i ho fa amb optimisme tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat de raïm. Joan Esteve, director tècnic del celler, assegura que les expectatives d’aquesta verema són excepcionals pel que fa a la qualitat. Hem tingut un any sec i relativament fresc, amb temperatures que s’han mantingut raonablement fresques durant les nits de juny i juliol i sense grans onades de calor. Això ha provocat una maduració més lenta amb excel·lents nivell d’acidesa que asseguren una molt bona anyada. A més, tenim la vinya saníssima, sense míldiu ni altres plagues”.

Pel que fa a la quantitat, es preveu una collita millor que la de l’any passat (un increment de producció del 8% aproximadament) però encara una mica inferior a la de 2019. L’únic episodi negatiu pel que fa a la producció va ser la gelada que va afectar la zona a l’abril, però només ha perjudicat varietats primerenques com el chardonnay i no de forma significativa. En total, es preveu recollir uns 6’5 milions de kilos de raïm per als vins de Raimat.

La verema de Raimat comença amb la collita de chardonnay. Després serà el torn del pinot noir i altres varietats com albariño i xarel·lo, i més tard ull de llebre, syrah, etc. L’última varietat a veremar-se serà el cabernet sauvignon, que es preveu que es comenci a collir ben entrat octubre. La campanya d’enguany es fa, de nou, respectant els protocols establerts pel COVID. Es fan tests serològics als treballadors de campanya de forma periòdica, es mantenen les distàncies de seguretat, s’utilitza mascareta en els espais tancats i s’habiliten zones separades per evitar la coincidència d’equips. Per a la campanya 2021, es contractaran una cinquantena de persones que treballaran al celler o a la vinya.

Viure la verema tot descobrint Raimat Natura

El proper setembre, els visitants de Raimat Natura (l’espai natural visitable dins la finca de Raimat), podran viure la verema en primera persona i aprendre a veremar i participar en les primeres passes per a l’elaboració del vi, una activitat enoturística pensada per acostar la ciutadania al món del vi ecològic i a la viticultura sostenible.

Raimat Natura és un espai de més de 700 ha dins la finca de Raimat, on conviuen en plena harmonia centenars d’aus aquàtiques, rapinyaires en perill d’extinció, mamífers i els conreus de vinya, totalment ecològica i sostenible. Està obert al públic de forma gratuïta des del passat maig i els visitants poden descobrir-lo a peu o en bicicleta, o des de l’aire sobrevolant-lo en un globus aerostàtic. També s’hi pot fer rutes guiades, marxa nòrdica, activitats d’orientació, llogar bicis elèctriques, etc. A més, al centre d’interpretació de Raimat Natura també es pot gaudir dels vins de Raimat i de tapes amb producte km 0.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa