VadeVi
Serà “una campanya il·lusionant”, diuen des de la DO Montsant i DOQ Priorat
  • CA

En fan una previsió positiva. La DO Montsant i DOQ Priorat preveuen una bona collita. Després de dos anys castigats pel míldiu i les onades de calor, des del Priorat apunten que aquesta és una campanya “il·lusionant”, tant pel que fa a la producció com per la qualitat del raïm.

El president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez, deia a ACN que es podrien recuperar els 6.200.000 quilos que habitualment es veremen, si bé insisteix que fer previsions a aquestes alçades és “agosarat”. Una xifra que s’eleva fins als set milions en el cas de la DO Montsant. Entre les varietats que es preveuen amb una qualitat “excel·lent” s’hi troben la garnatxa i la carinyena, totes dues autòctones de la zona.

Davant els reptes a superar, des de la DOQ han posat la mirada a la campanya comercial i en la importància de recuperar certa normalitat perduda per la pandèmia per encarar amb força les vendes de Nadal. En el cas de la DO Montsant van més enllà i reiteren la necessitat d‘apostar per la sostenibilitat en el cultiu del raïm per fer front al canvi climàtic.

Al Priorat, la verema podria començar entre finals d’agost i principis de setembre. Ara bé, la meteorologia marcarà l’inici i la fi de la campanya, que de moment, s’ha comportat envers les vinyes. Les nevades del mes de gener a la zona no van provocar afectacions greus i la pluja regular dels darrers mesos han propiciat les bones sensacions del sector de cara a la verema del 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa