L’emblemàtica Casa Navàs de Reus es converteix aquest dilluns 10 de maig en la seu del tast professional dels Premis Vinari dels vermuts catalans 2021. La jornada reunirà una vintena d’experts tastadors que s’hauran d’afrontar a seixanta-vuit marques diferents que enguany competeixen en la setena edició del concurs, i que ho fan en quatre categories diferents: vermuts tradicionals blancs, negres i reserva i vermuts innovadors, que es corresponen a altres estils com poden ser els rosats, extra-secs, acabats amb altres licors o amb un pas per fusta especial.

Entre els membres del jurat, hi destaquen perfils de sommeliers, enòlegs, propietaris de restaurants i distribuïdors que promocionen la beguda en el seu dia a dia. Tots ells, formen part dels col·lectius Associació Catalana de Sommeliers, Associació Catalana d’Enòlegs, Club del Bàrman de Catalunya -que per cert ha donat suport als Premis Vinari des de la primera edició- i també l’Associació Balear de Sommeliers, que s’ha sumat a la convocatòria des de Mallorca, mostrant l’interès que també hi a a l’Illa en els vermuts catalans.

La tria dels millors vermuts de Catalunya 2020, en imatges | E.B.
La tria dels millors vermuts de Catalunya 2020, en imatges | E.B.

En aquesta setena edició hi competeixen 68 vermuts -set més que l’any passat- de 31 cellers i marques registrades. Els resultats de la jornada d’avui, sumats a les votacions populars que s’organitzaran al llarg de diversos caps de setmana en diverses ciutats de Catalunya, es donaran a conèixer a finals d’estiu, en una data encara per confirmar. Precisament aquest passat dissabte 8 de maig, Palamós va inaugurar les votacions populars i les properes trobades tindran lloc a Cambrils, Tossa de Mar i Masnou.

Així, amb l’objectiu intacte des de la primera edició de posar de manifest l’excel·lència dels vermuts catalans, els Permis Vinari destacaran els millors de l’any amb medalles de Gran Or, Or i Plata, i amb uns reconeixements especials als millors vermuts per a cocteleria i l’ampolla més ben vestida amb la millor etiqueta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa