Ha arribat el dia de conèixer els millors vermuts catalans de l’any. Els Premis Vinari anuncien aquest primer de juliol el podi de guanyadors després d’uns mesos en què s’han degustat, gaudit i puntuat en el transcurs de diverses sessions de tast. L’avaluació s’ha fet de manera combinada entre un jurat professional i popular, amant i aficionat d’aquesta beguda aromatitzada amb herbes; en tots dos casos, han posat nota a les mostres sense conèixer ni la marca ni l’elaborador ni l’origen, és a dir, fent un exercici de tast a cegues.

Així, a partir de les 12h del migdia, l’humorista i actor Fermí Fernández anunciarà quins són els productes premiats en un acte previst a Vermuts Rofes de Reus en el qual hi participaran cellers elaboradors, així com autoritats i entitats vinculades directament amb aquesta indústria.

Els Premis reconeixeran els vermuts destacats en les quatre categories en què s’estructura el concurs: els vermuts blancs, els negres o vermells, els reserva i els millors d’entre els que anomenem innovadors i que han vist competir els daurats, taronges, rosats, secs i extra-dry blancs o negres.

Es repartiran medalles plata, or i gran or -corresponent aquest últim al vermut millor puntuat-, i es destacarà aquell producte que ha obtingut la puntuació màxima del concurs amb el Vinari Gran Or de l’edició.

Vermuts a Palamós, maig 2022
Hi havia també l’estand dels vermuts reserva | E.V.

Un concurs consolidat, amb aliats estratègics

Els Premis Vinari dels vermuts catalans neixen l’any 2015 per visibilitzar i prestigiar la producció vermutera de Catalunya. El concurs s’ha anat consolidant de la mà de diverses entitats públiques i privades, entre les quals, la ciutat de Reus, el suport i patrocini de SanmyGeiser, que faciliten antics sifons de la seva col·lecció per convertir-los en guardons, Euroselecció Riedel, copa oficial del concurs, i Gràfiques VARIAS, que permeten identificar amb medalles adhesives aquells vermuts premiats en cada edició.

Els Vinari de vermuts també compten amb la col·laboració dels Ajuntaments de Palamós, Cambrils, els Mercats de Terrassa, Patates Piqué, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Pulltex i les Associacions Catalanes de Sommeliers i Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa