VadeVi
Guillem Panisello: «Els Vinari han de consolidar el bon moment que viu el vermut»
  • CA

Guillem Panisello (1976) és català de Barcelona, amant del vi i del vermut, sommelier, formador, tècnic de vinya i moltes coses més, una mena de professional total, que aquest any assumeix la responsabilitat tècnica dels Premis Vinari dels vermuts catalans.

-Com vas arribar al món del vi?

– Va ser per la via comercial. Se’m va posar al davant la possibilitat de comercialitzar un vi del Priorat i aquest món em va fascinar. Vaig descobrir que el vi, més enllà de la varietat o el tipus, tenia personalitat. Vaig decidir formar-me i un dels meus professors va ser determinant: Mauricio Wiesenthal. Podia parlar de cultura en el sentit més ample, de literatura, de química, de geologia, de clima i tot a partir d’una copa de vi. Vaig pensar que quan fos gran volia ser com ell.

-I del vermut?

– Del vermut m’interessa la seva versalitat i també la seva personalitat. És enriquidor que els paràmetres legislatius permetin diferents formes d’elaboració, la utlització de diferents botànics, que puguin ser representatius d’un lloc o d’una manera de fer. M’agrada la llibertat que es permet en el vermut.

-Aquest és un moment molt dolç pel sector…

– Sí que ho és, i ara que el vermut està en bpca de tots, els Premis Vinari han de servir precisament per reforçar-lo i consolidar-lo. D’alguna manera estem oferint a tots els elaboradors la possibilitat que tastadors professionals valorin el seu producte i l’avaluïn tenint en compte la personalitat de cada un. A més voldríem que servissin també per crear una certa unitat. Igual que passa amb els Vinari de vins que permet que un cop l’any la gent del sector es trobi a la gala de lliurament sense que sigui una fira o un esdeveniment professional, amb els vermuts volem aconseguir el mateix.

-Però el vermut no és com el vi i el producte no varia respecte l’any passat. Com es valoraran en aquesta edició?

– Deia abans que una de les coses que m’agraden i m’interessen del vermut és la seva versatilitat i això és el que volem potenciar aquest any. El vermut té un potencial que no s’està explotant en el camp de la gastronomia per exemple, o de la cocteleria. Per això farem que siguin professionals d’aquestes disciplines el que valorin les referències que es presentin a concurs. I així en els fons també els estem donant idees per aplicar als seus plats o als seus còctels.

-I pels consumidors?

Els consumidors tindrà l’oportunitat de conèixer quins són els millors vermuts, és clar, però aquest any, a més sabran quins són esl preferits dels coctelers, dels distribuidors, dels cuiners i per tant, quins són els que més els interessen.

Les inscripcions per als Premis Vinari dels vermuts catalans estan obertes fins el dia 31 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa