
!--akiadsense-->
Molta gent deia que la recuperació del vermut era una moda però sembla que s’aguanta?
És que jo no crec que s’hagi recuperat, jo crec que sempre hi ha estat, el que passa és que des de fa un temps hi ha una generació que té unes eines que abans no existien i això ha fet que tingui més difusió i se’n parli més. S’ha fet un update">, una mena d’actualització d’una beguda i d’un moment que sempre hi ha estat.
Per tant, té clar que no és una moda?
No ho és. A més aquesta “actualització” del vermut ha fet que hi hagi més diversitat. I això és molt positiu. Abans anaves a fer el vermut i tenies una marca, normalment de fora, que en fan publicitat a la tele i a més associada més a la nit i no pas a l’aperitiu com fem nosaltres. Ara, en canvi, s’han revaloritzat els vermuts catalans, n’han aparegut de nous i amb més marques hi ha més possibilitats de triar. El vermut és més divers. Tant que es pot fer un concurs.
Els Premis Vinari dels Vermuts arriben a la tercera edició. Creu que han contribuït a aquesta diversitat?
Els Premis Vinari han contribuït a revitalitzar el sector perquè sinó no s’hi presentaria ningú i ja anem per la tercera edició. Les empreses i els cellers estan fent molt bona feina i està bé que tinguin el reconeixement d’un jurat expert i imparcial. És important.
Voste repeteix com a jurat, però a casa nostra hi ha pocs especialistes en vermut…
Això és una evolució. La poca especialització de la gent és només perquè fins fa relativament poc el vermut a més de poc conegut tampoc tenia el prestigi que tenen altres begudes. De fet quan amb el Miquel Àngel Vaquer i el Sergi Martín vam fer el llibre no vam ser capaçis de trobar cap altre llibre que en parlés del vermut, i ara en canvi n’hi ha molts. Jo crec que a mesura que la gent tingui més informació, que es conegui més com s’elabora, l’especialització arribarà.