VadeVi
Una recepta antiga inspira el primer vermut fet amb una varietat ancestral

La divisió dedicada a la producció de destil·lats de Família Torres, Juan Torres Master Destillers, acaba de posar al mercat un nou producte. S’estrenen amb el vermut Casals, un producte que ret homenatge a la segona generació de la família, Juan Torres Casals, que va iniciar-se en l’elaboració de brandis l’any 1928 utilitzant vins blancs del Penedès.

Un vermut vermell dolç nascut d’una antiga recepta familiar

Una antiga recepta familiar ha servit d’inspiració per crear Casals, un vermut vermell dolç que presumeix de ser el primer que incorpora la varietat ancestral selma i en el qual s’utilitzen més de 20 plantes botàniques “que realcen la seva essència mediterrània i expressivitat aromàtica”, diran des de la marca elaboradora.

Selma és una varietat blanca ancestral recuperada per Família Torres com a part del projecte que va posar en marxa fa 40 anys per preservar el patrimoni vitícola català. Va ser localitzada prop del poble abandonat que li dona nom, situat al massís del Montmell, a l’Alt Camp, i replantada anys més tard a la zona. Ara forma part d’aquest vermut, juntament amb altres varietats blanques aromàtiques en una barreja de vins d’anyada i vins criats durant 3 anys en botes de roure. Aquesta barreja s’infusiona durant tres mesos amb una selecció de plantes botàniques mediterrànies, com fulles d’olivera, farigola, romaní, canyella i pells de taronja i mandarina, premsats manualment i per separat.

El resultat, descriuen, “és un vermut vermell de marcat perfil mediterrani, aromàtic i complex“. Es presenta amb una etiqueta d’aspecte retro amb motius florals i la imatge de Juan Torres Casals i la seva esposa Josefa Carbó, Pepa per als amics, artífexs de la divisió de destil·lats i licors que avui, més de noranta anys després, continua unint tradició, mestratge i innovació.

Amb Casals, Juan Torres Master Distillers entra a la categoria de vermut per ampliar el seu ventall de begudes derivades del vi, dirigides a un consumidor cosmopolita que persegueix la singularitat i qualitat en els seus moments d’oci compartit.

Casal Vermouth Mediterráneo, que en una primera fase es comercialitzarà principalment als Estats Units i a l’Estat espanyol, se suma així als brandis del Penedès Torres Brandy, al pisco xilè El Governador i al licor de taronja Magdala, propostes que troben a la cocteleria el seu millor aliat.

El còctel
El vermut és un dels ingredients que fan de base de còctels de renom | Foto: cedida

Un producte que mira a la cocteleria

Casals sorprèn per la seva intensitat aromàtica i perfecte equilibri. Uns atributs que multipliquen les maneres i moments ideals per al seu consum, ja sigui com a aperitiu al migdia, només amb gel i una tira de taronja, o en còctels per al capvespre o ja entrada la nit, sempre gaudits amb moderació i en companyia.

En mixologia, Casals és idoni per a alguns clàssics de la cocteleria com el Negroni, en el qual es combina amb Italian bitter i gin; el Manhattan, amb whisky i unes gotes d’angostura, o el Boulevardier, que s’elabora a part iguals amb el vermut Casals, Italian bitter i whisky. Però també podria ser una bona base en propostes actuals i creatives, com Casals Spritz, un còctel refrescant per a les nits d’estiu que s’elabora amb Casals, aperitiu italià, aigua de soda i escumós. 

Casals Vermouth Mediterráneo, preu de venda recomanat: 12,50 euros. Es pot adquirir aquí.

Més notícies
Notícia: Sis vermuts innovadors per fer l’aperitiu abans de la mona
Comparteix
Ja tenim les postres i els dolços, però encara ens falta l'últim detall per fer un perfecte Dilluns de Pasqua: què servim a l'aperitiu
Notícia: Llistat complet dels millors vermuts de Catalunya de 2023
Comparteix
Són el resultat de la novena edició dels Premis Vinari dels vermuts 2023
Notícia: Cinc vermuts imprescindibles per tenir al celler de casa
Comparteix
Són productes amb premi que acompanyaran a la perfecció aquesta tradició tan nostra de fer l'aperitiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa