Un total de 68 cellers i empreses catalanes participen en la fira Prowein 2025. En aquesta edició de l’esdeveniment alemany, les companyies tenen un estand personalitzat organitzat per Prodeca, la Promotora dels aliments catalans de la Generalitat de Catalunya, consolidant així el posicionament dels vins i caves catalans en l’escena global. Del 16 al 18 de març a Düsseldorf, els participants del saló podran gaudir dels vins catalans a l’Espai Catalunya, que esdevé un punt de trobada per a cellers i distribuïdors amb l’objectiu d’obrir noves oportunitats comercials i consolidar relacions internacionals.

Prowein és la fira vitivinícola més prestigiosa d’Europa amb la participació de prop de més de 5.200 expositors internacionals, provinents de 65 països, i una presència de visitants estimada superior als 45.000 compradors, provinents de 135 països. La fira és dirigida exclusivament a públic professional, que pertanyen, entre altres, als sectors de serveis de càtering, hotels, restauració, botigues de vins i licors, botigues al major i al detall, importació i exportació o venda per internet. Per reforçar el compromís amb el sector, la fira compta amb la presència de la directora gerent de PRODECA, Dèlia Perpiñà, i el director de l’INCAVI, Joan Gené.

L’espai expositiu que ha promocionat i patrocinat Prodeca és de 525 metres quadrats. Segons ha explicat el departament d’Agricultura en un comunicat aquest dilluns, ”la presència catalana a Prowein respon a l’estratègia de projecció i internacionalització del sector”. A més de la seva participació en la fira, per segon any consecutiu, Catalunya també serà present a l’esdeveniment Prowein Goes City, una iniciativa paral·lela que facilita el contacte directe amb consumidors i distribuïdors alemanys. En concret, en aquesta edició, hi participen Cellar Laurona, Étim i Giró Ribot.

Prowein 2023 (Düsseldorf) / Prodeca

Tast de vins catalans

La participació catalana a la Prowein no només busca demostrar les qualitats dels vins del territori a través de xerrades, sinó que també posaran a l’abast dels participants diferents activitats. Prodeca, en col·laboració amb ACCIÓ Catalonia Trade & Investment i la Delegació del Govern de Catalunya a Alemanya, organitza tres tastos magistrals dirigits per sommeliers de prestigi per donar a conèixer la qualitat i diversitat del vi català:

  • Caves i escumosos catalans – Dirigit per Yvonne Heistermann, amb la participació de cellers com Clos Montblanc, Llopart, Maria Rigol Ordi i Torelló, entre d’altres. (diumenge, 16 de març)
  • Varietats autòctones catalanes – També a càrrec de Heistermann, aquest tast posa en valor la singularitat de les varietats locals amb cellers com Alsina Sardà, Cara Nord i Finca Can Estella. (dilluns, 17 de març)
  • Vins de baixa graduació – Dirigit per Andrea Miró, amb el suport de la DO Terra Alta, per explorar una tendència de consum a l’alça en mercats internacionals. (dimarts, 18 de març)
Més notícies
Notícia: Viader s’incorpora a Corpinnat i esdevé el 14è celler de la marca col·lectiva
Comparteix
El projecte de l'agrònom Eduard Viader és el primer que entra a formar part de l'entitat aquest 2025, però no serà l'últim
Notícia: Formació i tradició: L’escola agrària que impulsa el sector vitivinícola
Comparteix
L'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech és des de l’any passat centre de formació professional integrat del sector vitivinícola, juntament amb l’escola Agrària de Gandesa | La Jornada de Portes Obertes del centre se celebrarà el 5 d'abril
Notícia: Tamae Imachi (Dos Palillos): “El bon vi natural té energia, ànima i vibració”
Comparteix
Conversa amb la sommelier de Dos Palillos, reconeguda com a millor cap de sala per l’Associació de Professionals de Sala als premis anuals
Notícia: Viticultura regenerativa: el futur sostenible del vi
Comparteix
Una tècnica de conreu que posa en valor el sòl i la biodiversitat i lluita contra els estralls del canvi climàtic des de la vinya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa