VadeVi
Bombolles que fan un tàndem perfecte amb el tortell de Reis
  • CA

Ara sí, sembla que tot això s’acaba. Hem deixat enrere el Nadal, Sant Esteve, el canvi d’any…, i l’únic que ens queda per endavant és esperar l’arribada dels Reis Mags d’Orient, que com sempre porten joia i alegria a les cases, i esperem que algun que altre regal.

Més enllà d’això, de ben segur que ja teniu a punt o com a mínim encarregat el tortell de Reis per acabar l’àpat de demà. I malgrat les propostes que us farem no s’han d’obrir exclusivament per acompanyar les postres, us recomanem alguns vins amb bombolles d’alta gamma que segur que us faran bon maridatge amb el sant tortell.

Gran Torelló Grans Anyades 2010, de Torelló

El Grans Anyades de Torelló és un escumós que surt al mercat sota la marca Corpinnat i que s’elabora a partir de les varietats, gairebé a parts iguals, de macabeu, xarel·lo i parellada. El vi fa una criança superior als 120 mesos en ampolla i per aconseguir una major riquesa en aromes i sabors, cada any hi realitzen el poignettage per ajudar que els llevats es barregin amb el vi. Clarificat manual en pupitres i degollament sense afegir-hi sucre.

Col·lecció Privada Gran Reserva Brut Nature 2013, de Montesquius

Aquest Cava de Montesquius neix de l’assemblatge entre les varietats xarel·lo i macabeu que es cullen de les finques Vinya Cuquet i La Marcera respectivament, seguint els preceptes de l’agricultura regenerativa. El resultat, un cava elegant i molt gastronòmic que surt al mercat amb més de 30 mesos de criança en ampolla. Una curiositat, el cupatge d’aquest vi escumós es va fer el 5 de desembre de 2013, el mateix dia que va morir Nelson Mandela, coincidència que el celler ha volgut aprofitar per retre un petit homenatge a un referent que va destacar per la seva lluita en favor d’un món millor.

III Lustros 2013, Gramona

El III Lustros de Gramona és un dels escumosos més coneguts i icònics de la marca, que surt al mercat a partir del cupatge de xarel·lo (majoritària) i macabeu obtinguts de la finca Font de Jui; una finca de concepte bordelès, “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat i on s’hi treballa, com en la resta de propietats del projecte, seguint una filosofia ecològica i biodinàmica. El III Lustros es caracteritza per sortir al mercat embolcallat amb una cel·lofana 100% biodegradable i sempre havent fet una criança en rima de més de 70 mesos amb tap de suro.

Solo Vida Reserva, Vallformosa (edició limitada)

Aquest Cava de Vallformosa surt al mercat amb una edició molt limitada. S’elabora a partir d’un cupatge de chardonnay, macabeu, xarel·lo i parellada cultivades a 500 metres sobre el nivell del mar i fa criança sobre les seves mares durant 15 mesos. Les ampolles que es poden destapar i gaudir, també per acompanyar el tortell de Reis, les trobareu sempre amb una criança mínima de 18 mesos.

L’Original de Llopart

Llopart Original va néixer amb el desig de perpetuar els costums i tradicions vitivinícoles familiars del segle XIX. Està elaborat amb raïms de les vinyes velles de Les Flandes, situades a 380 metres d’alçada, i a partir de les varietats parellada, xarel·lo i macabeu; el podem trobar al mercat amb una llarga criança en ampolla que supera els 120 mesos sota la marca col·lectiva Corpinnat.

Ah, i una última recomanació. No us reserveu l’ampolla per als postres; qualsevol d’aquestes referències serà un gran company de viatge pel tortell, però també són escumosos totalment gastronòmics que poden aguantar i fer bon maridatge amb tot l’àpat sencer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa