VadeVi
Carles Puigdemont, ‘enxampat’ amb un vi de la Terra Alta
  • CA

L’eurodiputat i 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont ha guiat aquesta setmana -acompanyat de la també eurodiputada Clara Ponsatí– la tradicional i anual xerrada al Parlament Europeu en la qual dona a conèixer la institució i algunes de les particularitats de la cambra de la qual formen part des de les darreres eleccions europees.

Finalitzada la xerrada, va tenir l’oportunitat de conèixer un projecte de vins de Catalunya. Puigdemont, gran aficionat al producte vitivinícola del país, n’ha estat tradicionalment un gran ambaixador fins i tot des de Brussel·les. Sigui com sigui, en aquesta trobada va coincidir amb el responsable d’Artesà del Temps, l’Oriol Biosca, qui va aprofitar per presentar la marca i fer-li a mans un dels vins de la seva gamma de productes.

Carles Puigdemont i Oriol Biosca, amb l’ampolla de l’Home dels Nassos | Foto: Captura IG
Clara Ponsatí amb Oriol Biosca i el vi | captura IG

El vi, amb DO Terra Alta

Artesà del Temps és un projecte dels germans Oriol i Albert Biosca des d’on donen vida a vins embotellats en diversos punts del territori vitivinícola català. Entre la gamma, tenen les Campanes de Lima que surt amb DO Alella; el Ball del Fanalet, des del territori Montsant, i l‘Home dels Nassos, que és una garnatxa negra i sirà que s’elabora a la Terra Alta.

Els seus productors descriuen l’Home dels Nassos -que, per cert, ha obtingut diversos reconeixements als Premis Vinari-, com “un vi golós” en el qual “destaquen aromes de fruita negra madura com les mores, cireres i regalèssia”, i que pot ser un bon company a copes d’estofats, remenats de bolets, arrossos de carn, barbacoes o foies.

Un homenatge a la figura mitològica catalana

El nom del vi representa la figura mitològica estesa per tot el territori català. És un home que té tants nassos com dies li queden a l’any i cada dia que passa en va perdent. El truc és que només se’l pot veure el dia 31 de desembre, és a dir un dia un nas així que qualsevol podria ser l’home dels nassos, però és un joc que es fa amb les criatures per veure si el troben.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa